Detta är en klassisk sås till wienerschnitzel med champinjoner som är riktigt krämig och god till wienerschnitzel!
Förberedelser 5 minuterminuter
Tillagning 10 minuterminuter
Totalt 15 minuterminuter
Portioner 4portioner
Ingredienser
50gosaltat smör
1stfinhackad gul lök
1stvitlöksklyfta, hackad
200gskivade champinjoner
2mskvetemjöl
4dlkycklingfond (eller buljongtärning med vatten)
1stlagerblad
5stkvistar färsk timjan
2,5dlmjölk
salt och peppar efter smak
hackad färsk persilja
Instruktioner
För att göra din sås, tillsätt smör på medelhög värme och låt sedan lök, och vitlök svettas i 5 minuter. Tillsätt din svamp, lite salt och peppar och låt fräsas i ytterligare 3-4 minuter.
Tillsätt mjölet och rör om, låt fräsa en minut.
Tillsätt fond, mjölk, lagerblad, timjan och låt koka upp och låt sjuda i 15-20 minuter eller tills såsen har tjocknat.
Justera såsen med salt och peppar. Garnera med persilja.