Go Back
+ servings
Sås till wienerschnitzel

Receptet - Så gör du:

Sås till wienerschnitzel

5/5 baserat på 4 betyg

(Klicka på stjärnorna för att lämna ett betyg)

Pinterest Facebook Skriv ut receptet
Detta är en klassisk sås till wienerschnitzel med champinjoner som är riktigt krämig och god till wienerschnitzel!
Förberedelser 5 minuter
Tillagning 10 minuter
Totalt 15 minuter
Portioner 4 portioner

Ingredienser
 

  • 50 g osaltat smör
  • 1 st finhackad gul lök
  • 1 st vitlöksklyfta, hackad
  • 200 g skivade champinjoner
  • 2 msk vetemjöl
  • 4 dl kycklingfond (eller buljongtärning med vatten)
  • 1 st lagerblad
  • 5 st kvistar färsk timjan
  • 2,5 dl mjölk
  • salt och peppar efter smak
  • hackad färsk persilja

Instruktioner

  • För att göra din sås, tillsätt smör på medelhög värme och låt sedan lök, och vitlök svettas i 5 minuter. Tillsätt din svamp, lite salt och peppar och låt fräsas i ytterligare 3-4 minuter.
  • Tillsätt mjölet och rör om, låt fräsa en minut.
  • Tillsätt fond, mjölk, lagerblad, timjan och låt koka upp och låt sjuda i 15-20 minuter eller tills såsen har tjocknat.
  • Justera såsen med salt och peppar. Garnera med persilja.
  • Njut av din sås till wienerschnitzel!
Måltid Sås
Kök Svenskt, Tyskt
Nyckelord Sås till wienerschnitzel