Yoghurtsås till lax – Recept

4.8/5 baserat på 5 betyg

I denna artikel ger jag mitt favoritrecept på yoghurtsås till lax!

En perfekt balanserad och riktigt god yoghurtsås till lax som går hur snabbt som helst att fixa! Görs med antingen med naturlig yoghurt, eller creme fraiche om man så vill!

Denna ljuvliga yoghurtsås till lax är ungefär så enkel som den kan bli, samtidigt som smaken är riktigt god! Jag gillar att smaksätta den med citron för att det helt enkelt passar perfekt med såsens krämighet, och själva smaken går då ihop helt perfekt med lax.

Denna enkla, fräscha, smakrika och hälsosamma sås är färdig på bara någon minut! Ett av mina favoritrecept för vardagskvällar är lax med denna yoghurtsås med citron och dill.

Övriga tillbehör som är goda vid sidan av själva såsen och laxen är antingen kokt potatis eller ris, och jag gillar dessutom en krispig grönsallad med tomater som alltid är härligt på tallriken!

Förvara såsen i exempelvis en låda med lock, eller i en skål övertäckt med plastfolie. Där håller den sig fräsch i några dagar. Perfekt till exempelvis en matlåda eller till att äta med rester från laxen.

Jag älskar denna yoghurtsås till lax och tycker den är riktigt värd att göra. Testa gärna receptet nedan!

Yoghurtsås till lax

Receptet – Så gör du:

Yoghurtsås till lax

4.8/5 baserat på 5 betyg

(Klicka på stjärnorna för att lämna ett betyg)

Pinterest Facebook Skriv ut receptet
En perfekt balanserad och riktigt god yoghurtsås till lax som går hur snabbt som helst att fixa!
Förberedelser 2 minuter
Tillagning 3 minuter
Totalt 5 minuter
Portioner 4 portioner

Ingredienser
 

  • 3 dl yoghurt eller creme fraiche
  • ½ tsk citronskal (frivilligt)
  • 3 msk färsk citronsaft
  • 1 msk hackad färsk dill (eller 1 tsk torkad dill)
  • salt och nymalen svartpeppar efter smak

Instruktioner

  • Riv citronskalet och hacka dill om den är färsk.
  • Vispa ihop alla ingredienser till såsen och servera med laxen.
  • Njut av din yoghurtsås till lax!
Måltid Sås
Kök Svenskt
Nyckelord Yoghurtsås till lax

Lämna en kommentar

Valfritt: Lämna ett betyg som del av kommentar (Klicka på stjärnorna)




Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Frida Jakobsson
Frida Jakobsson
Frida är redaktör här på Hemmanytt. En självlärd och nyfiken hem- och matfantast som har som mål att skriva användbara och inspirerande artiklar som gör att man vågar prova något nytt!

Kategorier för vidare läsning:

Dela gärna artikeln om du gillade den!

Relaterade artiklar