I denna artikel ger jag mitt bästa recept på yakiniku gjord på lövbiff! Detta är ett magiskt enkelt recept som verkligen smakar lyxigt gott!
Japansk mat verkar aldrig upphöra med att bli mer och mer populär, och yakiniku är inget undantag. Yakiniku är en typ av grillad köttmat som har sitt ursprung i Japan, men har nu spridit sig över hela världen och är en favorit bland många matälskare.
Det finns flera olika sätt att laga yakiniku, men den mest populära är med lövbiff som är skuren i tunna skivor. Köttet marineras snabbt i en yakinikusås innan den steks på. Till yakiniku serveras ofta ris och en rad olika grönsaker.
För att tillaga yakiniku behöver du en grillpanna eller en vanlig stekpanna. Värm pannan på hög värme och tillsätt sedan en matsked olja. När pannan är het lägger du i lövbiffsskivorna och steker dem i cirka 30 sekunder på varje sida. När köttet är färdigstekt tar du ut det från pannan och låter det vila i några minuter innan du serverar det.
Servera yakiniku med ris eller nudlar, och gärna grönsaker som rödkål, salladslök, paprika och champinjoner. Hoppas ni gillar denna japanska favorit som funkar bra både till vardags och till helgen.
Receptet – Så gör du:
Yakiniku på lövbiff
Pinterest E-post Facebook Skriv ut receptetIngredienser
- 550 g lövbiff, skuren i tunna skivor
- 2 st vitlöksklyftor, finhackade
- 1 tsk färsk riven ingefära
- 3 msk sojasås
- 1 msk honung
- 1 msk risvinäger
- 2 tsk sesamolja
- 1 tsk maizenamjöl
- 1 msk rapsolja (till stekning)
- 2 st salladslökar, strimlade (till servering)
- 4 portioners ris eller nudlar (valfritt)
Instruktioner
- Skär lövbiffen i tunna skivor, ca 0,5 cm tjocka.
- Blanda vitlök, ingefära, sojasås, honung, risvinäger, sesamolja, och maizenamjöl i en skål.
- Lägg lövbiffsskivorna i marinaden och blanda runt så att alla skivor täcks. Låt marinera i minst 15 minuter.
- Hetta upp oljan i en stekpanna eller wok på hög värme.
- Stek lövbiffen i omgångar tills den är genomstekt och har fått fin färg, ca 2-3 minuter per sida.
- Servera yakinikun med strimlad salladslök och gärna sesamfrön på toppen, och ris eller nudlar som tillbehör.