I denna artikel delar jag med mig av mitt favoritrecept på vita pepparkakor!
Vita pepparkakor är ett perfekt tillskott till kakfatet! De är mjuka och sega och har en perfekt pepparkakssmak. Alla kommer att älska deras lite annorlunda smak som görs mjölig tack vare vit choklad.
Om jag ska vara ärlig gillade jag inte pepparkakor när jag var liten. Förut brukade jag tänka på dem som mer av en dekoration och nu är de en kaka som jag faktiskt älskar att göra och äta.
Eftersom jag gjorde så mycket pepparkakor i år bestämde jag mig för att lägga till den vita chokladen, då pepparkakor och vit choklad är den perfekta smakkombinationen! Ni som har testat vita pepparkakor kanske håller med!
Dessa kakor har massor av kryddiga inslag som klassiska pepparkakor, och de är helt enkelt perfekt festliga. Speciellt med pricken över i:et vilket är den vita chokladen.
Låt den vita chokladen stelna helt innan du börjar stapla och dekorera dina vita pepparkakor, annars blir de kladdiga och klibbar ihop.
Om du vill kan du också lägga till lite festligt strössel eftersom det är vackert och kan aldrig gå fel!
Jag hoppas att ni alla har en rolig semester och att ni hittar tid att baka kakor och luta er tillbaka och smutta på ett glas varm choklad eller en god kaffe med skummad mjölk. Semestern är ju trots allt tänkt att avnjutas!
Receptet - Så gör du:
Vita pepparkakor
Pinterest E-post Facebook Skriv ut receptetIngredienser
- 7 dl (425 g) vetemjöl
- 1 msk mald ingefära
- 2 tsk mald kanel
- ¼ tsk mald kryddnejlika
- 1 tsk bakpulver
- ½ tsk salt
- 1,75 dl (165 g) packat mörkt farinsocker
- 10 msk (150 g) osaltat smör, mjukat något men fortfarande ganska fast
- 1 st äggula
- 1,5 tsk vaniljextrakt
- 1,2 dl mörk sirap
- 1 msk till 2 msk mjölk
- 250 g vit choklad, hackad
Instruktioner
- Vispa ihop mjöl, ingefära, kanel, kryddnejlika, bakpulver, och salt i 20 sekunder, ställ sedan åt sidan i en bunke.
- Vispa ihop socker och smör i skålen med en elektrisk mixer försedd tills det är väl blandat, stoppa då och då och skrapa ner skålen.
- Blanda i äggula och vanilj och blanda sedan i mörk sirap och 1 msk mjölk.
- Med mixern inställd på låg hastighet, tillsätt långsamt de torra ingredienserna och blanda tills ingredienserna blandas, medan du tillsätter ytterligare 1 msk mjölk efter behov bara för att få ihop degen.
- Dela degen i två lika stora delar och rulla sedan ut varje del jämnt bara något under 1-centimeters tjocklek mellan två ark bakplåtspapper (rulla till mer avlång eller rektangulär form så att den får plats på en plåt).
- Kyl på en plåt i frysen 20 minuter (eller cirka 1 timme i kylen), eller tills den är fast. Skär sedan ut formar med hjälp av en pepparkaksform.
- Värm samtidigt ugnen till 180 grader. Ta ut pepparkaksdegen från kylen/frysen och bort från papperet med hjälp av en tunn stekspade eller bakverksskrapa om det behövs och överför sedan till ett bakplåtspapper med ett avstånd mellan kakorna med cirka 2,5 centimeters mellanrum. Grädda i en förvärmd ugn i 8 minuter eller tills de har stelnat något (de ska lämna en liten fördjupning vid beröring).
- Upprepa processen med återstående pepparkakor. Ta bort från ugnen och svalna på bakplåtspapper i 2 minuter och överför sedan till ett galler för att svalna helt.
- När kakorna har svalnat, placera vit choklad i en liten mikrovågssäker blandningsskål. Värm i mikrovågsugn i steg om 20 sekunder och rör om ordentligt mellan intervallerna tills den smält och slät.
- Om du ringlar vit choklad över kakorna överför du till en återförslutningsbar påse, skär av en liten spets från ena hörnet och ringlar den vita chokladen över kakorna. Eller så doppar du eller breder ut vit choklad över pepparkakan.
- Strö gärna över vitt sockerströssel och låt chokladen stelna i rumstemperatur. Förvara kakorna i en lufttät behållare.