I denna artikel ger jag mitt bästa recept på vit kebabsås.
Denna Kebab-vitlökssås är lätt att göra med bara 7 ingredienser i två enkla steg och smakar precis som din favoritkebabs vitlökssås! Den är underbart krämig och är jättegod med kebab, på sallader, till grillat kött och som dipp!
Har du någonsin undrat hur man gör den beroendeframkallande och läckra krämiga vitlökssåsen som de använder i falafel och kebab?
Goda nyheter! Jag har ett enkelt recept på den vitlökssåsen idag, så att du kan göra och njuta av den när som helst hemma!
Denna vitlökssås är underbart krämig med majonnäs och yoghurtbas i grekisk stil. Den har också härliga vitlökstoner och är kryddad med ett stänk av en kryddblandning.
Du behöver bara 7 ingredienser och 5 minuter för att göra denna vitlökssås i 2 enkla steg!
Den är gjord med mestadels vardagliga ingredienser. Du kommer troligen bara att behöva plocka upp za’atar om du inte har den till hands.
Den är underbart krämig tack vare en kombination av majonnäs och yoghurt i grekisk stil – inte det ena eller det andra.
Den håller sig några dagar i kylen och kan göras i förväg.
För att göra vitlöken mildare: Om du föredrar att den här såsen ska ha en mildare vitlökssmak utan vitlöksbiten, kan mikrovågsugna klyftorna i 25-30 sekunder först. Jag rekommenderar inte att rosta vitlöken till såsen eftersom det kommer att göra vitlöken sötare.
Receptet – Så gör du:
Vit kebabsås
Pinterest E-post Facebook Skriv ut receptetIngredienser
- 3 st vitlöksklyftor – skalade
- 1,8 dl majonnäs (helfett fungerar bäst)
- 2 dl vanlig grekisk yoghurt (eller vanlig yoghurt)
- 2 tsk färskpressad citronsaft
- 1 msk olivolja
- ½ tsk oregano
Instruktioner
- Skala och krossa vitlöken.
- Gör såsen: Kombinera den krossade vitlökspasta, majonnäs, grekisk yoghurt, citronsaft, extra jungfruolja, och oregano i en liten skål. Blanda tills det är jämnt blandat. Används i kebab, sallader, pizzor, smörgåsar, hamburgare, som dopp etc.
- Förvaring: Förvara i en tät lufttät behållare i kylen och konsumera inom 5-7 dagar.