I denna artikel ger jag mitt favoritrecept på vispad kokosgrädde!
Att vispa sin egna kokosgrädde ger ett snabbt och enkelt veganskt alternativ till grädde! Det är extremt enkelt att göra, och är perfekt till pajer, kakor, chokladmousse, andra bakverk och kaffedrycker såsom frapuccino!
När man känner smaken av denna vispade kokosgrädde så kan man bli överraskad av hur lyxigt rikt och krämigt den smakar. Man kan skaka på huvudet och undra, “kan det här verkligen vara veganskt?!”. Men det är det, vilket är så himla trevligt!
Om man vill så kan kan man testa med att tillsätta 1/2 tsk kaffe eller 1 tsk lime-, apelsin- eller citronskal för extra smak!
Rester förvaras övertäckt i kylen, där de håller sig goda i upp till 1-2 veckor! I övrigt så är detta recept väldigt enkelt att följa skulle jag säga. Hoppas ni gillar det lika mycket som jag gör!
Receptet – Så gör du:
Vispad kokosgrädde
Pinterest E-post Facebook Skriv ut receptetIngredienser
- 400 ml (1 burk) kokosgrädde eller fullfet konserverad kokosmjölk
- 1 msk till 2 msk strösocker, eller stevia efter smak
- valfritt: 1/4 tsk vaniljsocker
Instruktioner
- Kyl kokosmjölk eller grädde i kylen över dagen eller natten. När den är kyld, öppna burken och överför endast den tjocka och krämiga delen till en skål. Kassera den vattniga delen, eller spara till ett annat recept.
- Använd en elvisp, stavmixer eller en handvisp, och vispa kokosgrädden tillsammans med ditt sötningsmedel och eventuellt vaniljsocker tills den bildar styva toppar som vanlig vispgrädde!
- Färdigt! Njut av din vispade kokosgrädde och förvara rester övertäckt i kylen. Håller sig god i upp till 1-2 veckor!