I denna artikel ger jag mitt favoritrecept på vindruvssaft! Detta är en god och vitaminpackad saft som är perfekt till fikat eller till andra fina stunder.
En liten hemlighet i detta recept är införandet av en halv matsked citronsaft. Det fungerar inte bara som en smakbalanserare för sötman hos gröna druvor utan ger också en ljus arom till drycken.
Frukt utgör en viktig del av en hälsosam och balanserad kost och gröna druvor är inget undantag. Gröna druvor kommer med en behaglig söt smak och saftig konsistens, vilket gör dem till en populär ingrediens i både sallader och juicer.
Förutom att vara en utsökt frukt, är gröna druvor också packade med viktiga näringsämnen:
- ett glas vindruvssaft ger 22 mikrogram vitamin K, vilket motsvarar ungefär en fjärdedel av det rekommenderade dagliga intaget.
Detta recept ger ungefär 4 glas saft, men det går jättebra att exempelvis dubbla receptet om man vill ha ännu mer. Förvara sedan i kylen i någon dag i exempelvis en flaska eller kanna.
Det går också jättebra att frysa in saften om man skulle vilja. På så sätt får den ännu bättre hållbarhet!
Jättegod till fikat, eller som en törstsläckare! Jag hoppas att ni ska tycka om denna saft lika mycket som jag gör. Ett riktigt trevligt sätt att använda gröna druvor på!
Receptet – Så gör du:
Vindruvssaft
Pinterest E-post Facebook Skriv ut receptetIngredienser
- 100 g gröna vindruvor
- 2 msk socker
- ½ msk citronjuice
- 8 st myntablad
- isbitar
Instruktioner
- Lägg druvor i en mixer. Mixa tills det är slätt.
- Sila saftblandningen genom en sil. Överför juicen till en stor kanna.
- Tillsätt citronsaft, socker och myntablad i kannan. Använd en sked för att röra om tills allt socker är upplöst.
- Servera juicen med is för en extra uppfriskande smak.