I denna artikel ger jag mitt bästa recept på vinbärskaka i långpanna!
Så snabbt, så enkelt och så gott! Vinbärskaka i långpanna är en fantastisk efterrätt när som helst! Detta eftersom denna vinbärskaka smakar ungefär som en kaffekaka med ett tunt lager av syrlig, klarröd frukt.
Denna vinbärskaka i långpanna är otrolig. Jag gjorde den min mamma till fikat när jag var hemma på besök senast. Jag älskar alltid att åka hem för att laga mat och baka på sommaren. Att fotografera på landet är alltid fantastiskt och med så många vilda blommor och gamla möbler finns det så mycket mer variation än mitt lägenhetskök.
Du kan byta röda vinbär mot rosa eller vita vinbär, men jag rekommenderar starkt den röda varianten eftersom det ljusa färgbandet bara är så vackert.
Denna ljuvliga vinbärskaka är ett bra intro till vinbär för de som inte är sålda på dem ännu. Ge vinbär en chans!
Har du någonsin undrat vad man ska göra med så många färska röda vinbär? Jag har en perfekt receptlösning för dig som faktiskt fungerar vackert med andra bär och frukter också.
När du har extra bär här och där, är det bara att göra denna vinbärskaka i långpanna, eller frysa in bären och göra den senare. Vinbär är jättefina även efter upptining!
Kombinationen av den oerhört syrliga vinbären, mjukade och sötade i ugnen, med smöriga smulor gör detta till en vinnande kaka.
Receptet – Så gör du:
Vinbärskaka i långpanna
Pinterest E-post Facebook Skriv ut receptetUtrustning
Ingredienser
- 1,25 dl plus 1,5 dl socker
- 7 dl färska röda eller vita vinbär, tvättade och fria från stjälkarna
- 1 msk majsstärkelse
- 5 dl vetemjöl
- 1 tsk bakpulver
- ¼ tsk salt
- 150 g kallt smör skuret i tärningar
- 1 st ägg
Instruktioner
- Värm ugnen till 200°C. Klä en 20×20 cm eller en 28×18 cm långpanna med bakplåtspapper och ställ åt sidan. Tänk på att även täcka upp kanterna.
- I en stor skål, rör försiktigt ihop 1,25 dl av sockret, vinbären och majsstärkelsen, tills vinbären är belagda med sockerblandningen.
- I en separat stor skål, vispa ihop de återstående 1,5 dl socker, mjölet, bakpulvret och saltet tills det är jämnt blandat. Tillsätt de kylda smörtärningarna och ägget och använd en degblandare eller en gaffel för att blanda ihop smöret och ägget i mjölet. När den är klar är degen smulig med ärtstora smörbitar.
- Tryck ut 2/3 av degen i den förberedda långpannan. Toppa med vinbären. Klumpa ihop den återstående degen till en lös boll och smula den sedan över vinbärsblandningen. Grädda i 35-45 minuter, tills vinbären är bubbliga och toppen av skorpan är gyllenbrun.
God och syrlig! Busenkel och fantastisk god.