Veganskt naanbröd – Recept

Inga betyg ännu.

I denna artikel ger jag mitt favoritrecept på vegansk naanbröd!

Naan är ett populärt indiskt tunnbröd, och denna veganska naan är riktigt bra. Bröden är fluffiga, mjuka och sega, men ändå krispiga och flagnande på vissa ställen, precis som de ska vara!

Dessa veganska naanbröd smälter i munnen och är det perfekta brödet till läckra grytor och indiska curryrätter. Dessutom kräver det bara en handfull enkla ingredienser.

Förvara i rumstemperatur i 1-2 dagar, eller i kylen i 3-4 dagar. Du kan till och med frysa naan genom att linda in hårt i plastfolie och sedan förvara i upp till 2 månader.

Värm upp naan i en het stekpanna på spisen tills den är genomvärmd. Om den är fryst, låt stå i rumstemperatur i 10 minuter och värm sedan upp igen.

Jag älskar detta recept på vegansk naanbröd och tycker det är riktigt gott. Testa gärna receptet nedan!

Veganskt naanbröd

Receptet – Så gör du:

Veganskt naanbröd

Inga betyg ännu.

(Klicka på stjärnorna för att lämna ett betyg)

Pinterest Facebook Skriv ut receptet
Naan är ett populärt indiskt tunnbröd, och denna veganska naan är riktigt bra. Bröden är fluffiga, mjuka och sega, men ändå krispiga och flagnande på vissa ställen, precis som de ska vara!
Förberedelser 15 minuter
Tillagning 1 timme 30 minuter
Totalt 1 timme 45 minuter
Portioner 8 naanbröd

Ingredienser
 

  • 1,5 dl ljummet vatten
  • 2 tsk farinsocker
  • 1,5 tsk torrjäst
  • 5 dl vetemjöl
  • ½ tsk salt
  • ¼ tsk bakpulver
  • 1 msk rapsolja
  • 3 msk veganskt smör
  • 2 st till 3 st vitlöksklyftor

Instruktioner

  • I en medelstor skål, kombinera det ljumna vattnet och sockret och rör om tills det lösts upp. Tillsätt jästen och vispa i cirka 15 sekunder tills det har blandats. Ställ åt sidan i 10 minuter så att jästen får aktiveras.
  • Sikta under tiden ner mjöl, salt och bakpulver i en stor skål.
  • Tillsätt jästblandningen och 1 msk rapsolja till mjölblandningen. Rör om med en gaffel för att kombinera.
  • För över till en ren, mjölad arbetsyta och olja händerna väl. Börja knåda degen med händerna, olja in händerna flera gånger allt eftersom. Degen blir väldigt klibbig och fastnar på dina händer under de första minuterna, men när du fortsätter knåda blir den mjukare, mer elastisk och smidig. Knådningsprocessen bör ta 4 till 6 minuter.
  • Olja en stor skål, lägg till degbollen i skålen och täck den med kökshandduk. Låt degen jäsa i 1,5 timme.
  • Banka lätt i degen för att släppa ut luften. Knåda degen kort med händerna till en boll tills den är slät.
  • Dela degen i 8 lika stora delar. Använd händerna för att rulla degen till 8 bollar. Lägg över bollarna på en plåt med bakplåtspapper och sprid isär dem för att förhindra att de fastnar. Täck med en kökshandduk och låt vila i 10 minuter.
  • Häll det veganska smöret i en liten skål och tillsätt riven vitlök. Kör i mikrovågsugn på hög effekt i 20 sekunder så det smälter.
  • Använd en kavel och rulla varje degbit till en oval form, cirka 20 cm x 12 cm.
  • Fukta båda sidorna av brödet med blöta fingrar. Stek bröden i en varm stekpanna i 45-60 sekunder på varje sida.
  • Överför varje färdigt naanbröd till en tallrik och pensla med det smälta vitlökssmöret. Upprepa processen med resterande naan.
  • Servera och ät gärna medan det fortfarande är varmt!
  • Njut av ditt veganska naanbröd!
Måltid Smårätter
Kök Indiskt, Svenskt
Nyckelord Veganskt naanbröd

Lämna en kommentar

Valfritt: Lämna ett betyg som del av kommentar (Klicka på stjärnorna)




Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Frida Jakobsson
Frida Jakobsson
Frida är redaktör här på Hemmanytt. En självlärd och nyfiken hem- och matfantast som har som mål att skriva användbara och inspirerande artiklar som gör att man vågar prova något nytt!

Kategorier för vidare läsning:

Dela gärna artikeln om du gillade den!

Relaterade artiklar