Veganska morotsbiffar – Recept

5/5 baserat på 3 betyg

I denna artikel ger jag vad jag tycker är det bästa receptet på veganska morotsbiffar. Jag älskar att göra dessa små morotsbiffar, och alla mina familjemedlemmar och bekanta älskar dem lika mycket, vilket gör livet mycket enklare!

Dessa veganska morotsbiffar är lämpliga för i synnerhet veganer, men alla kommer att uppskatta dem lika mycket för det. De är läckra både varma eller kalla, och utgör del i fantastiska lunchrätter eller picknickmat.

Solen visade sig utanför köksfönstret denna höstdag medan jag gjorde det här receptet på morotsbiffar, och mina tankar gick direkt till våren, till segling och till att äta utomhus där allt smakar fantastiskt!

Jag älskar morotsbiffarnas söta sprödhet i kombination med en underbar soppa eller gryta!

veganska morotsbiffar

Receptet – Så gör du:

Veganska morotsbiffar

5/5 baserat på 3 betyg

(Klicka på stjärnorna för att lämna ett betyg)

Pinterest Facebook Skriv ut receptet
Jag älskar att göra dessa små morotsbiffar, och alla mina familjemedlemmar och bekanta älskar dem lika mycket, vilket gör livet mycket enklare!
Förberedelser 10 minuter
Tillagning 30 minuter
Totalt 40 minuter
Portioner 12 veganska morotsbiffar

Ingredienser
 

  • 40 g kikärtsmjöl
  • 2 msk vetemjöl
  • 1 tsk mald koriander
  • 1 tsk paprikapulver
  • 1 nypa salt
  • 300 g rivna morötter
  • ½ st liten skalad rödlök, tunt skivad
  • solrosolja eller olivolja för stekning

Instruktioner

  • Blanda samman mjöl, kryddor och salt i en medelstor skål.
  • Tillsätt ca 5 matskedar vatten och vispa ihop. Du vill ha en smet med krämig konsistens. Om den är för tjock, tillsätt lite mer vatten. 
  • Låt stå i 30 minuter.
  • Rör ner den rivna moroten och den skivade löken noggrant tills allt är täckt av en smet.
  • Hetta upp lite olja i en non-stick stekpanna.
  • Ta skedar av morotsblandningen och tryck ner dem i pannan, forma dem till biffar med baksidan av skeden och stek ca 3 minuter på varje sida tills de fått färg och är krispiga. Stek tre till fyra biffar åt gången, beroende på storleken på din panna.
  • Håll dem gärna varma med låg värme i ugn medan du steker resterande morotsbiffar.
Måltid Tilltugg
Kök Svenskt
Nyckelord veganska morotsbiffar

1 kommentar

Lämna en kommentar

Valfritt: Lämna ett betyg som del av kommentar (Klicka på stjärnorna)




Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Frida Jakobsson
Frida Jakobsson
Frida är redaktör här på Hemmanytt. En självlärd och nyfiken hem- och matfantast som har som mål att skriva användbara och inspirerande artiklar som gör att man vågar prova något nytt!

Kategorier för vidare läsning:

Dela gärna artikeln om du gillade den!

Relaterade artiklar