I denna artikel ger jag vad jag tycker är det bästa receptet på veganska morotsbiffar. Jag älskar att göra dessa små morotsbiffar, och alla mina familjemedlemmar och bekanta älskar dem lika mycket, vilket gör livet mycket enklare!
Dessa veganska morotsbiffar är lämpliga för i synnerhet veganer, men alla kommer att uppskatta dem lika mycket för det. De är läckra både varma eller kalla, och utgör del i fantastiska lunchrätter eller picknickmat.
Solen visade sig utanför köksfönstret denna höstdag medan jag gjorde det här receptet på morotsbiffar, och mina tankar gick direkt till våren, till segling och till att äta utomhus där allt smakar fantastiskt!
Jag älskar morotsbiffarnas söta sprödhet i kombination med en underbar soppa eller gryta!
Receptet – Så gör du:
Veganska morotsbiffar
Pinterest E-post Facebook Skriv ut receptetIngredienser
- 40 g kikärtsmjöl
- 2 msk vetemjöl
- 1 tsk mald koriander
- 1 tsk paprikapulver
- 1 nypa salt
- 300 g rivna morötter
- ½ st liten skalad rödlök, tunt skivad
- solrosolja eller olivolja för stekning
Instruktioner
- Blanda samman mjöl, kryddor och salt i en medelstor skål.
- Tillsätt ca 5 matskedar vatten och vispa ihop. Du vill ha en smet med krämig konsistens. Om den är för tjock, tillsätt lite mer vatten.
- Låt stå i 30 minuter.
- Rör ner den rivna moroten och den skivade löken noggrant tills allt är täckt av en smet.
- Hetta upp lite olja i en non-stick stekpanna.
- Ta skedar av morotsblandningen och tryck ner dem i pannan, forma dem till biffar med baksidan av skeden och stek ca 3 minuter på varje sida tills de fått färg och är krispiga. Stek tre till fyra biffar åt gången, beroende på storleken på din panna.
- Håll dem gärna varma med låg värme i ugn medan du steker resterande morotsbiffar.
Riktigt goda biffar