I denna artikel ger jag mitt bästa recept på veganska marshmallows!
Dessa veganska marshmallows kommer att förvåna dig! Enkla att göra, lätta och fluffiga, söta och goda. Det här är det överlägset bästa sättet att göra hemgjorda veganska marshmallows! Rosta dem över en lägereld, lägg dem i din varma choklad eller ät dem helt enkelt som de är för en söt upplevelse!
Äntligen har jag fulländat det veganska marshmallowreceptet som faktiskt fungerar!
Jag har provat många olika veganska marshmallowrecept genom åren, och de har alla misslyckats helt tills jag började göra dem på det här sättet!
För att göra en äkta vegansk marshmallow anpassade jag receptet för att göra det fastare och torka ut marshmallowsen något, så att de fick rätt konsistens.
Att växa upp med marshmallows var en av barndomens glädjeämnen, men att bli vegan innebar att marshmallows hade gelatin och därför inte var något vi skulle vilja äta. Nu kan du göra ditt eget veganska marshmallowrecept hemma.
Vanliga marshmallows innehåller gelatin som är en form av nedkokt fläskben, fetter och mer. Detta ämne används för att göra texturen av marshmallows. Veganer som ju inte konsumerar några animaliska produkter, måste använda något förutom gelatin för att göra marshmallows.
I detta recept används agar-agar för att göra våra veganska marshmallows, och det blir bra konsistens på marshmallowsen och ljuvligt gott!
Agar agar hittas faktiskt i de allra flesta större matbutikerna och är faktiskt väldigt värt att testa, speciellt om man är vegan. Jag skulle faktiskt vilja säga att det är värt att skaffa bara för att kunna göra detta goda recept!
Receptet – Så gör du:
Veganska marshmallows
Pinterest E-post Facebook Skriv ut receptetIngredienser
- 1 dl kikärtsspad aquafaba – den vätska som finns i en burk med kikärtor
- 1 tsk vaniljextrakt
- 1,5 dl strösocker
- 1,5 msk agar agar-pulver
- 1,5 dl vatten
- 0,5 tsk äppelcidervinäger
- 0,5 dl potatismjöl eller majsstärkelse
- 0,5 dl florsocker
- Extra florsocker för att pudra med
Instruktioner
- I en skål, vispa kikärtsspad (aquafaba) med vaniljextrakt tills det blir luftigt och skummande. Detta tar vanligtvis några minuter.
- I en kastrull, kombinera socker, agar agar-pulver och vatten. Värm över låg värme och rör om tills sockret och agar agar har löst sig helt. Låt blandningen sjuda i 2-3 minuter.
- Ta bort kastrullen från värmen och tillsätt äppelcidervinäger. Låt blandningen svalna något.
- Gradvis häll den svala sockerblandningen i den vispade aquafaban medan du fortsätter att vispa. Fortsätt vispa i ytterligare 5-7 minuter tills smeten är tjock och fluffig.
- Sikta potatismjöl eller majsstärkelse och florsocker över smeten och vik försiktigt in det med en spatel tills det är helt inblandat.
- Klä en form eller en plåt (ca 20×20 cm) med bakplåtspapper och pudra ett tunt lager florsocker över botten. Häll marshmallowssmeten i formen och jämna till ytan.
- Låt marshmallowsen stå i rumstemperatur i minst 4 timmar, eller ännu bättre, över natten, tills de är fast och har stelnat.
- Färdigt! Skär marshmallowsen i bitar med en vass kniv, rullade i florsocker eller en blandning av florsocker och majsstärkelse för att förhindra att de klibbar ihop.