Veganska majsbiffar – Recept

I denna artikel ger jag mitt favoritrecept på veganska majsbiffar!

Dessa veganska majsbiffar är fyllda med smak och kan avnjutas som förrätt, tillbehör eller mellanmål.

Dessa majsbiffar är inte friterade, och jag använder inte mycket olja heller. Jag använder precis tillräckligt för att belägga pannan, vilket blir ca 1,5 matskedar per recept. Majsbiffarna blir goda, gyllene och snygga! Så värda att prova!

Man behöver heller inga speciella ingredienser eller utrustning för att göra dessa veganska majsbiffar – bara en stor stekpanna för att göra dem knapriga.

Tillsätt gärna mer krydda för att passa din smak. Man kan tillsätta något av följande exempelvis: 1/2 tesked spiskummin, chilipulver, cayennepeppar, koriander eller rökt paprika.

Kort sagt så älskar jag detta recept på veganska majsbiffar och tycker det är riktigt värt att göra. Helt klart det bästa receptet på veganska majsbiffar enligt mig helt enkelt. Testa gärna receptet nedan!

Ingredienser (4 portioners veganska majsbiffar)

  • 1 dl vetemjöl
  • 0,5 dl majsmjöl
  • 0,5 tsk bakpulver
  • 1 tsk vitlökspulver
  • 1 tsk salt
  • nymalen svartpeppar efter smak
  • 1,25 dl sojamjölk (eller annan icke-mejerimjölk)
  • 2,5 dl majs, konserverad eller fryst
  • 1,25 dl röd paprika
  • 2 st salladslökar, tunt skivade
  • vegetabilisk olja till stekning

Instruktioner

  1. Förbered en plåt eller bricka klädd medhushållspapper och ställ åt sidan.
  2. Till en stor skål, tillsätt mjöl, majsmjöl, vitlökspulver, bakpulver, salt och peppar. Vispa om för att blanda väl.
  3. Tillsätt mjölken och vispa tills det blandas. Smeten ska vara tjock, men om den ser torr ut, tillsätt några teskedar icke-mejerimjölk eller olja för att fukta.
  4. Tillsätt majs, paprika och salladslök. Rör ihop för att kombinera.
  5. Hetta upp en stor stekpanna på medelvärme. När den är varm, ringla vegetabilisk olja över botten av pannan.
  6. Forma cirka 3 matskedar smet till en biff åt gången och ha ner i pannan. Tryck försiktigt ovanpå degbollen för att platta till den till en majsbiff. Upprepa tills pannan fylls, träng inte ihop biffarna, annars blir de inte knapriga.
  7. Stek på majsbiffarna i 2-4 minuter eller tills de är gyllenbruna. Använd en spatel, kolla under den första majsbiffen du lade ner i pannan för att se om den är klar, vänd sedan och upprepa på andra sidan. Kontrollera resten och vänd allteftersom de är klara. Den andra sidan kommer sannolikt att tillagas snabbare så håll ett öga på den. Om pannan ryker, sänk värmen.
  8. Lägg majsbiffarna på en hushållspappersklädd plåt för att absorbera överflödig olja. Upprepa metoden tills all smet är färdiglagad. Servera och njut!
Veganska majsbiffar

Veganska majsbiffar

I denna artikel ger jag mitt favoritrecept på veganska majsbiffar! Dessa veganska majsbiffar är fyllda med smak och kan avnjutas som förrätt, tillbehör eller mellanmål.
Förberedelser 15 minuter
Tillagningstid 10 minuter
Total tid 25 minuter
Portioner 4 portioner

Ingredienser
  

  • 1 dl vetemjöl
  • 0,5 dl majsmjöl
  • ½ tsk bakpulver
  • 1 tsk vitlökspulver
  • 1 tsk salt
  • nymalen svartpeppar efter smak
  • 1,25 dl sojamjölk (eller annan icke-mejerimjölk)
  • 2,5 dl majs, konserverad eller fryst
  • 1,25 dl röd paprika
  • 2 st salladslökar, tunt skivade
  • vegetabilisk olja till stekning

Instruktioner

  • Förbered en plåt eller bricka klädd medhushållspapper och ställ åt sidan.
  • Till en stor skål, tillsätt mjöl, majsmjöl, vitlökspulver, bakpulver, salt och peppar. Vispa om för att blanda väl.
  • Tillsätt mjölken och vispa tills det blandas. Smeten ska vara tjock, men om den ser torr ut, tillsätt några teskedar icke-mejerimjölk eller olja för att fukta.
  • Tillsätt majs, paprika och salladslök. Rör ihop för att kombinera.
  • Hetta upp en stor stekpanna på medelvärme. När den är varm, ringla vegetabilisk olja över botten av pannan.
  • Forma cirka 3 matskedar smet till en biff åt gången och ha ner i pannan. Tryck försiktigt ovanpå degbollen för att platta till den till en majsbiff. Upprepa tills pannan fylls, träng inte ihop biffarna, annars blir de inte knapriga.
  • Stek på majsbiffarna i 2-4 minuter eller tills de är gyllenbruna. Använd en spatel, kolla under den första majsbiffen du lade ner i pannan för att se om den är klar, vänd sedan och upprepa på andra sidan. Kontrollera resten och vänd allteftersom de är klara. Den andra sidan kommer sannolikt att tillagas snabbare så håll ett öga på den. Om pannan ryker, sänk värmen.
  • Lägg majsbiffarna på en hushållspappersklädd plåt för att absorbera överflödig olja. Upprepa metoden tills all smet är färdiglagad. Servera och njut!
Keyword Veganska majsbiffar

Dela gärna artikeln om du gillade den!

Kategorier för vidare läsning

hemmanytt logo

Redaktionens produktfavoriter!

Innehåller reklamlänkar.

Få våra senaste nyheter direkt till din e-post!

Prenumerera gratis på vårt nyhetsbrev och få de senaste artiklarna direkt till din e-post.

Vi delar givetvis aldrig din mejladress med någon annan.

Mer läsning