I denna artikel ger jag mitt favoritrecept på veganska kikärtsbiffar!
Dessa härliga veganska kikärtsbiffar gillar jag att servera som en del av vardagsmat eller som en aptitretare. Kikärtsbiffarna är helt veganska och görs med enkla ingredienser. De är också snabba att göra och tillaga, och är redo att serveras bara 20 minuter. Så här gör du!
Dessa veganska kikärtsbiffar kan göras i förväg, och är perfekta för många härliga recept! De är dessutom möjliga att göra glutenfria, om man väljer ett glutenfritt mjöl, och då är kikärtsmjöl eller mandelmjöl bra!
Jag älskar att servera dessa veganska kikärtsbiffar med en härlig vegansk sås, exemplevis någon av dessa veganska dippsåser eller denna veganska tzatziki.
Förvaring
Du kan blanda ingredienserna till dessa veganska kikärtsbiffar i förväg och förvara i en skål som är täckt i kylen i 3 eller 4 dagar, innan du formar och tillagar dem.
Du kan också forma kikärtsbiffarna och separera dem med bakplåtspapper och förvara dem i kylen tills du är redo att tillaga dem.
Tillagade biffar håller sig i kylen i upp till 5 dagar. Du kan frysa de tillagade eller otillagade kikärtsbiffarna i upp till 3 månader. Frys in dem på en plåt innan de förs över till en fryspåse eller behållare. Tina biffarna i kylen över natten innan de värms upp i ugnen om de redan är tillagade, eller fortsätt med receptinstruktionerna om de är otillagade.
Receptet – Så gör du:
Veganska kikärtsbiffar
Pinterest E-post Facebook Skriv ut receptetIngredienser
- 400 g kikärter, avsköljda och avrunna
- 0,5 dl vetemjöl (eller kikärtsmjöl/mandelmjöl för glutenfri)
- 0,5 dl riven eller strimlad vegansk ost eller näringsjäst
- 1 msk hackad persilja
- 1 tsk spiskummin
- ½ tsk vitlökspulver
- ½ tsk salt
- ¼ tsk svartpeppar
- 2 msk vatten
- 2 msk rapsolja eller olivolja
Instruktioner
- I en medelstor skål, kombinera kikärtorna, mjölet, veganska osten/näringsjästen, färska örter, spiskummin, vitlökspulver, salt och peppar. Tillsätt två matskedar vatten och använd en gaffel för att kombinera ingredienserna tills de är väl blandade.
- Dela blandningen i 6 lika delar och forma till tunna biffar.
- Värm oljan i en stor panna. Tillsätt sedan kikärtsbiffarna och stek tills de fått färg och är genomstekta, cirka 2-4 minuter per sida.
- Lägg på en tallrik klädd med hushållspapper för att absorbera eventuell överflödig olja, servera sedan med en härlig sås.