I denna artikel ger jag mitt favoritrecept på veganska havrekakor!
Dessa veganska havrekakor är tjocka och sega, och är allt som man vill ha i en ljuvlig havrekaka! De är också löjligt enkla att göra med detta recept!
Dessa veganska havrekakor är lätta att göra och du kan lägga till russin till receptet om du vill.
Dessa är havrekakor är perfekta till fikat och thé och uppskattas av alla.
Kort sagt så älskar jag detta recept på veganska havrekakor och tycker de är riktigt härliga. Testa gärna receptet nedan!
Receptet – Så gör du:
Veganska havrekakor
Pinterest E-post Facebook Skriv ut receptetIngredienser
- 125 g veganskt smör, rumstempererat
- 1,25 dl farinsocker
- 1,25 dl strösocker
- 3,5 dl vetemjöl
- 3,5 dl havregryn
- 2 tsk bakpulver
- 0,5 dl mandelmjölk eller havredryck
- valfritt: 0,75 dl russin
Instruktioner
- Blanda ihop havregryn, vetemjöl, och bakpulver i en skål och ställ åt sidan.
- Vispa ihop det veganska smöret med sockret med en elvisp tills det blir ljust och fluffigt.
- Tillsätt de torra ingredienserna till smörblandningen och vispa tills de blandas med smör och socker. Degen blir lätt smulig.
- Häll i mandelmjölken/havredrycken, och vispa bara tills en enhetlig deg har bildats.
- Frivilligt: tillsätt lite russin till degen om du vill.
- Klä en plåt med bakplåtspapper. Forma degen till 2 msk bollar och ställ in i kylen i 15 minuter. Värm ugnen till 180°C.
- Placera degbollarna på bakplåten 5 cm från varandra, och tryck till dem lätt så de blir plattare. Grädda i 15 minuter, tills de är gyllene runt kanterna.
- Ta ut ur ugnen, låt svalna på galler och njut av dina veganska havrekakor!
Det blev min sons favorit. Jag la lite mandel och kakao 😋
Super goda. Jag lag till lite mandel.