Veganska cupcakes – Recept

5/5 baserat på 2 betyg

I denna artikel går jag igenom mitt favoritrecept på veganska cupcakes. Du kommer att älska dessa veganska cupcakes för deras finhet, lätta och fluffiga konsistens och härliga blandning av smaker.

Frostingen kan färgas med lite vegansk karamellfärg om man vill.
Frostingen kan färgas med lite vegansk karamellfärg om man vill.

Dessa veganska cupcakes smakar fantastiskt och går snabbt att göra! Du kan om du vill experimentera med olika sorters mejerifri mjölk, oljor och extrakt; precis vilken kombination som helst tror jag kommer att fungera baserat på mina testbakningar. Jag har listat mina favoriter.

Frostingen kan färgas med lite vegansk karamellfärg om man vill.

Cupcakes är så lätta att göra att de är mitt nya favoritrecept. Så mycket lättare än kakor (även om jag älskar att göra tårtor!), eftersom de bakas på kortare tid och du behöver inte skära ut bakplåtspapper till kakformarna.

Veganska cupcakes

Det enda knepiga för mig var att föra över smeten till cupcakesformen eller papprena. Min första sats cupcakes blev lite rörig, tills jag kom på att den bästa metoden var att överföra smeten via ett hällmunstycke och hälla den prydligt i varje cupcakeform.

Det fina med dessa cupcakes är att smakerna är så milda och smälter så vackert samman.

veganska cupcakes

Receptet - Så gör du:

Veganska cupcakes

5/5 baserat på 2 betyg

(Klicka på stjärnorna för att lämna ett betyg)

Pinterest Facebook Skriv ut receptet
Du kommer att älska dessa veganska cupcakes för deras finhet, lätta och fluffiga konsistens och härliga blandning av smaker.
Förberedelser 10 minuter
Tillagning 15 minuter
Totalt 25 minuter
Portioner 18 cupcakes

Utrustning

visp
sprits eller plastpåse för spritsningen (rekommenderas)

Ingredienser
 

cupcakebotten

  • 1 msk äppelcidervinäger
  • 4 dl mandelmjölk
  • 5 dl vetemjöl
  • 2,5 dl strösocker
  • 2,5 tsk bakpulver
  • ½ tsk salt
  • 1,25 dl kokosolja, värmd tills den är flytande
  • 1 ½ tsk vaniljextrakt

frosting

  • 150 g veganskt smör
  • 450 g florsocker
  • 3 msk vaniljextrakt
  • frivilligt: några droppar vegansk karamellfärg (titta på etiketten)

Instruktioner

  • Värm ugnen till 175 grader C. Smörj två muffinsformar med plats för 12 muffins per form. Alternativt, klä 18-pappersformar.
  • Mät upp äppelcidervinägern i ett glas, och tillsätt även mandelmjölken. Låt stå i ca 5 minuter.
  • I en stor skål, vispa ihop mjöl, socker, bakpulver, och salt.
  • I en separat skål, vispa samman mandelmjölksblandningen, kokosolja och vanilj. Häll de våta ingredienserna ihop med de torra ingredienserna och rör om tills allt blandas.
  • Häll smeten i de förberedda formarna, dela jämnt.
  • Grädda i den förvärmda ugnen i 15 till 20 minuter. Kyl ställda på ett galler.
  • Förbered frostingen genom att tillsätta veganskt smör, strösocker, vaniljextrakt till en skål. Börja vispa, och öka gradvis hastigheten tills du har en perfekt slät frosting.
  • När dina cupcakes har svalnat, arrangera dem på ett serveringsfat. Frosta med frostingen.
Måltid Efterrätt
Kök Amerikanskt
Nyckelord Veganska cupcakes

Lämna en kommentar

Valfritt: Lämna ett betyg som del av kommentar (Klicka på stjärnorna)




Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Frida Jakobsson
Frida Jakobsson
Frida är redaktör här på Hemmanytt. En självlärd och nyfiken hem- och matfantast som har som mål att skriva användbara och inspirerande artiklar som gör att man vågar prova något nytt!

Kategorier för vidare läsning:

Dela gärna artikeln om du gillade den!

Relaterade artiklar