Veganska brownies – Recept

5/5 baserat på 3 betyg

I denna artikel ger jag mitt favoritrecept på veganska brownies!

Dessa veganska brownies är de godaste jag har testat. De blir så otroligt sega och läckra i smaken! Att de är just veganska är ingenting man känner i vare sig smaken eller i konsistensen!

Dessa brownies har en intensiv chokladsmak tack vare en enkel kombination av kakaopulver, smält vegansk choklad och hackad mörk vegansk choklad.

Allt med detta recept på veganska brownies är superenkelt att göra och jag hoppas att ni gillar dem lika mycket som jag gör!

Veganska brownies

Receptet - Så gör du:

Veganska brownies

5/5 baserat på 3 betyg

(Klicka på stjärnorna för att lämna ett betyg)

Pinterest Facebook Skriv ut receptet
Dessa veganska brownies är de godaste jag har testat. De blir så otroligt sega och läckra i smaken! Att de är just veganska är ingenting man känner i vare sig smaken eller i konsistensen!
Förberedelser 15 minuter
Tillagning 30 minuter
Totalt 45 minuter
Portioner 12 rutor

Ingredienser
 

  • 8 msk aquafaba (vätska från en burk osaltade kikärter)
  • 3,5 dl strösocker
  • 175 g vegansk mörk choklad (65-75% kakaohalt), grovhackad
  • 110 g veganskt smör, skuret i tärningar
  • 3,5 dl vetemjöl
  • 7 msk kakao
  • 1 tsk salt
  • 1 msk vaniljextrakt
  • 85 g finhackad vegansk mörk choklad

Instruktioner

  • Sätt ugnen på 180°C.
  • Klä en cirka 20×20 cm bakplåt i metall med lätt upphöjda kanter med bakplåtspapper.
  • Blanda vetemjöl och kakaopulver i en medelstor skål.
  • Tillsätt aquafaba och strösocker i en stor skål. Använd en elvisp och vispa blandningen i 3 minuter tills det börjar tjockna.
  • Tillsätt vanilj och salt till aquafabablandningen och vänd ihop med en silikonspatel tills det är välblandat.
  • Tillsätt den hackade mörka chokladen och det tärnade veganska smöret i skålen på ett vattenbad. Låt chokladblandningen smälta, vispa då och då tills det är slätt och chokladen är helt smält.
  • Häll den varma smör-chokladblandningen över aquafaba-sockerblandningen och rör försiktigt ihop med silikonspateln.
  • Tillsätt mjöl-kakaoblandningen till de våta ingredienserna och rör om tills det precis blandas. Vänd ner chokladbitarna av mörk choklad.
  • Häll smeten i den klädda formen och jämna till ytan med spateln.
  • Grädda dina veganska brownies i mitten av ugnen på 180°C i 30-35 minuter.
  • Lyft försiktigt upp browniesna ur pannan med hjälp av bakplåtspappret och låt svalna, gärna på galler. Låt svalna i ytterligare 20 till 30 minuter innan rutor skärs upp.
  • Skiva brownies och njut!
Måltid Efterrätt
Kök Svenskt, Veganskt
Nyckelord Vegansk brownie, Veganska brownies

Lämna en kommentar

Valfritt: Lämna ett betyg som del av kommentar (Klicka på stjärnorna)




Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Frida Jakobsson
Frida Jakobsson
Frida är redaktör här på Hemmanytt. En självlärd och nyfiken hem- och matfantast som har som mål att skriva användbara och inspirerande artiklar som gör att man vågar prova något nytt!

Kategorier för vidare läsning:

Dela gärna artikeln om du gillade den!

Relaterade artiklar