I denna artikel ger jag mitt favoritrecept på veganska brownies!
Dessa veganska brownies är de godaste jag har testat. De blir så otroligt sega och läckra i smaken! Att de är just veganska är ingenting man känner i vare sig smaken eller i konsistensen!
Dessa brownies har en intensiv chokladsmak tack vare en enkel kombination av kakaopulver, smält vegansk choklad och hackad mörk vegansk choklad.
Allt med detta recept på veganska brownies är superenkelt att göra och jag hoppas att ni gillar dem lika mycket som jag gör!
Receptet - Så gör du:
Veganska brownies
Pinterest E-post Facebook Skriv ut receptetIngredienser
- 8 msk aquafaba (vätska från en burk osaltade kikärter)
- 3,5 dl strösocker
- 175 g vegansk mörk choklad (65-75% kakaohalt), grovhackad
- 110 g veganskt smör, skuret i tärningar
- 3,5 dl vetemjöl
- 7 msk kakao
- 1 tsk salt
- 1 msk vaniljextrakt
- 85 g finhackad vegansk mörk choklad
Instruktioner
- Sätt ugnen på 180°C.
- Klä en cirka 20×20 cm bakplåt i metall med lätt upphöjda kanter med bakplåtspapper.
- Blanda vetemjöl och kakaopulver i en medelstor skål.
- Tillsätt aquafaba och strösocker i en stor skål. Använd en elvisp och vispa blandningen i 3 minuter tills det börjar tjockna.
- Tillsätt vanilj och salt till aquafabablandningen och vänd ihop med en silikonspatel tills det är välblandat.
- Tillsätt den hackade mörka chokladen och det tärnade veganska smöret i skålen på ett vattenbad. Låt chokladblandningen smälta, vispa då och då tills det är slätt och chokladen är helt smält.
- Häll den varma smör-chokladblandningen över aquafaba-sockerblandningen och rör försiktigt ihop med silikonspateln.
- Tillsätt mjöl-kakaoblandningen till de våta ingredienserna och rör om tills det precis blandas. Vänd ner chokladbitarna av mörk choklad.
- Häll smeten i den klädda formen och jämna till ytan med spateln.
- Grädda dina veganska brownies i mitten av ugnen på 180°C i 30-35 minuter.
- Lyft försiktigt upp browniesna ur pannan med hjälp av bakplåtspappret och låt svalna, gärna på galler. Låt svalna i ytterligare 20 till 30 minuter innan rutor skärs upp.
- Skiva brownies och njut!