Här kommer ett riktigt snabbt och härligt recept på vegansk yoghurt som alltid blir bra för mig!
Detta är det absolut bästa receptet på vegansk yoghurt! Så snabbt och enkelt. Tofu, cashewnötter, och frysta persikor mixas snabbt ihop och ger en krämigt len och god yoghurt. Servera med exempelvis lite granola eller bär!
Denna veganska yoghurt tar 5 minuter och göra och kan hålla i upp till 5 dagar i kylen. Perfekt till frukost och mellanmål. Det är så himla värt att göra receptet och man blir så positivt överraskad av resultatet.
Vegansk yoghurt brukar vara rätt så krånglig att göra, men inte denna. Ingredienserna mixas och det är klart! Jag kan ibland vilja tillsätta lite lönnsirap för extra sötma, men det är valfritt.
Fast tofu ger lite fastare yoghurt. Mjukare silkestofu ger lite mjukare yoghurt! Det är bara att använda det man har eller gå efter ens preferens.
Sammanfattningsvis så har jag testat flera olika veganska yoghurtar och denna tar priset som den bästa. Ingen bakteriekultur krävs heller, utan ingredienserna är väldigt enkla.
Med det sagt, testa gärna receptet nedan efter anvisningarna, så hoppas jag att ni ska tycka om det!
Receptet – Så gör du:
Vegansk yoghurt på 5 minuter
Pinterest E-post Facebook Skriv ut receptetIngredienser
- 5 dl frysta persikor, skivade eller tärnade
- 1,25 dl cashewnötter
- 300 g tofu
- valfritt: 3 msk lönnsirap eller ljus sirap
- valfritt: 1 msk citronsaft
Instruktioner
- Mixa allt i mixer på hög effekt tills det är väldigt slätt.
- Ät direkt eller förvara övertäckt i kylen i upp till 5 dagar!
- Njut av din veganska yoghurt!