I denna artikel ger jag mitt bästa recept på vegansk vaniljkräm!
Denna veganska vaniljkräm är perfekt till alla möjliga typer av desserter. Snabb, enkel och smidig att göra, med en ljuvligt len konsistens!
Denna veganska vaniljkräm har en frisk smak av vanilj, och är härligt slät och krämig. Med bara en handfull ingredienser har du den färdig till att användas till alla möjliga tänkbara desserter!
Vaniljkrämen kan förvaras i kylen i upp till fem dagar, när den väl är färdig.
Kort sagt så älskar jag denna veganska vaniljkräm och tycker den är riktigt värd att göra. Så snabb, enkel och god. Testa gärna receptet nedan!
Receptet – Så gör du:
Vegansk vaniljkräm
Pinterest E-post Facebook Skriv ut receptetIngredienser
- 5 dl osötad mandelmjölk (eller sojamjölk)
- 0,5 dl strösocker
- 3 msk potatisstärkelse
- 2 msk majsstärkelse/maizena
- 2 msk veganskt smör
- 1 tsk vaniljextrakt
Instruktioner
- Tillsätt mandelmjölk, strösocker, potatisstärkelse och majsstärkelse/maizena till en kastrull. Vispa innehållet i kastrullen för att blanda. Tillsätt det veganska smöret och vaniljextraktet.
- Värm på kastrullen på medelvärme, och vispa konstant med visp tills smöret smält. Låt stå på värmen och vispa konstant tills vaniljkrämen tjocknar. Det kommer att tjockna när blandningen nästan kokar upp.
- Ta bort från värmen så snart det har tjocknat, lägg över i en skål eller djup tallrik och täck med exempelvis plastfolie. Låt svalna i 20 minuter innan den förs över till kylen.
- Låt stå i kylen i minst 2 timmar.
- När den väl har svalnat kommer krämen att ha tjocknat ännu mer, det är normalt. Överfö till en mixer och mixa i 10-15 sekunder. Detta steg kommer att göra krämen slätare och lite luftigare.
- Nu är din veganska vaniljkräm färdig och redo att användas till dina favoritdesserter! Kan förvaras i kylen i upp till 5 dagar.