I denna artikel ger jag mitt favoritrecept på vegansk ugnspannkaka!
Detta är mitt bästa recept på vegansk ugnspannkaka med riktigt bra konsistens och en god smak. Perfekt att servera med exempelvis lite lingonsylt och alla dina andra favorittillbehör!
Denna veganska ugnspannkaka är alldeles magiskt god, exempelvis som brunch eller lättare lunch eller middag. Som tillbehör gillar jag lingonsylt, samt lite goda grönsaker tillsammans med lite tofu eller avokado.
Både smaken och konsistensen tycker jag blir riktigt bra. Låt smeten verkligen stå och ta till sig hela kvarten i receptet för att få bästa resultat. Använd dessutom rikligt med veganskt smör i steget precis innan gräddningen, det blir gott och vackert!
Receptet – Så gör du:
Vegansk ugnspannkaka
Pinterest E-post Facebook Skriv ut receptetIngredienser
- 5,5 dl vetemjöl
- 1,5 dl kikärtsmjöl
- 1 msk bakpulver
- 2 msk majsstärkelse
- 1 nypa salt
- 0,5 tsk gurkmeja
- 8 dl sojamjölk
- 2 dl sojayoghurt (naturell)
- 1 dl kikärtsspad
- veganskt smör
Instruktioner
- Tillsätt vetemjöl, kikärtsmjöl, bakpulver, majsstärkelse, salt och gurkmeja till en skål och rör om för att blanda. Vispa ner sojamjölken, sojayoghurten, och kikärtsspadet med elvisp. Låt stå i rumstemperatur i 15 minuter så smeten får ta till sig ordentligt. Sätt under tiden ugnen 225°C.
- Smörj en långpanna, cirka 30×40 cm (ungefärliga mått) och tillsätt smeten ner i pannan. Toppa med rikligt med veganskt smör över hela toppen på ugnspannkakan.
- Grädda ugnspannkakan i mitten av ugnen på 225°C i cirka 25 minuter, tills ytan är gyllene.
- Ta ut ur ugnen och låt svalna i rumstemperatur i formen i cirka 10 minuter innan servering.
- Njut av din veganska ugnspannkaka!