Vegansk tiramisu – Recept

5/5 baserat på 2 betyg

I denna artikel ger jag mitt favoritrecept på vegansk tiramisu!

Här kommer ett veganskt recept på tiramisu som är riktigt härligt, enkelt, och snabbt. Perfekt efterrätt att göra till en bjudning eller för att ha i kylen till veckans efterrätter!

Denna krämiga, lena tiramisu är helt vegansk omfamnar den goda smaken från kaffet på ett riktigt bra sätt. Toppa det hela med lite kakao och du har en riktigt härlig vegansk efterrätt, som också känns riktigt lyxig.

Förvara några timmar i kylen innan servering för bästa konsistens och smak. Uppemot tre till åtta timmar är att föredra om man kan vänta så länge!

Kort sagt älskar jag detta recept på vegansk tiramisu och tycker det är riktigt härligt. Så enkelt och så värt att göra. Testa gärna receptet nedan!

Vegansk tiramisu

Receptet – Så gör du:

Vegansk tiramisu

5/5 baserat på 2 betyg

(Klicka på stjärnorna för att lämna ett betyg)

Pinterest Facebook Skriv ut receptet
Här kommer ett veganskt recept på tiramisu som är riktigt härligt, enkelt, och snabbt. Perfekt efterrätt att göra till en bjudning eller för att ha i kylen till veckans efterrätter!
Förberedelser 10 minuter
Tillagning 10 minuter
Totalt 20 minuter
Portioner 4 portioner

Ingredienser
 

  • 300 g silkesmjuk tofu
  • 150 g (1,2 dl) fullfet kokosgrädde på burk
  • 4 msk strösocker
  • 200 g ljusa kex, exempelvis grahamskex
  • 2 dl starkt, nybryggt kaffe
  • kakaopulver

Instruktioner

  • Ställ in din burk med kokosgrädde i kylen en stund och brygg under tiden kaffet. Låt kaffet svalna.
  • Häll av den silkesmjuka tofun och lägg i en mixer eller bunke.
  • Skopa ut den krämiga, feta delen från toppen av den kylda burken med kokosgrädde, och tillsätt den till tofun.
  • Tillsätt strösockret och mixa, i mixer eller med stavmixer, tills det är helt slätt.
  • Häll kaffet på ett fat och doppa snabbt kexen i kaffet. Placera sedan ett lager med kex i botten av en form.
  • Täck kexen med ett lager av den krämiga blandningen.Lägg sedan på fler lager kex och grädde, och avsluta till sist med ett lager av krämblandningen. Hur många lager det blir beror på formens storlek.
  • Sila över kakaopulver ovan på tiramisun, och ställ in i kylen i några timmar inför servering.
  • Njut av din veganska tiramisu!
Måltid Efterrätt
Kök Svenskt
Nyckelord Vegansk tiramisu

1 kommentar

Lämna en kommentar

Valfritt: Lämna ett betyg som del av kommentar (Klicka på stjärnorna)




Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Frida Jakobsson
Frida Jakobsson
Frida är redaktör här på Hemmanytt. En självlärd och nyfiken hem- och matfantast som har som mål att skriva användbara och inspirerande artiklar som gör att man vågar prova något nytt!

Kategorier för vidare läsning:

Dela gärna artikeln om du gillade den!

Relaterade artiklar