Idag vill jag dela med mig av ett recept på vegansk tårtbotten som alltid blir bra för mig!
Detta recept på vegansk tårtbotten blir otroligt gott och saftigt och det är enkelt att göra. Helt veganskt och riktigt härligt! Ger tre lager vegansk tårtbotten.
Denna veganska tårtbotten blir riktigt god och man tänker inte på att det är veganskt när man känner smaken och saftigheten.
När kakan är klar ur ugnen låter vi den svalna i formen och sedan är det bara att skära upp. Perfekt till olika veganska tårtor och kakor.
Vi ersätter ägget med aquafaba, vilket är kikärtsspad! Det blir riktigt bra och har precis samma funktion när det kommer till att hålla samman ingredienserna!
Att göra en vegansk tårtbotten enligt detta recept är riktigt praktiskt och går snabbt, och jag hoppas att du tycker om det!
För en vegansk tårtbotten som ger goda tårtor eller kakor, så kan jag varmt rekommendera detta recept. Det hittas precis här nedanför!
Receptet – Så gör du:
Vegansk tårtbotten
Pinterest E-post Facebook Skriv ut receptetUtrustning
Ingredienser
- 3 dl strösocker
- 1,5 dl aquafaba
- 100 g veganskt smör
- 4,5 dl vetemjöl
- 3 tsk bakpulver
- 2 tsk vaniljsocker
- 1 st liten nypa salt
- 1 dl sojamjölk
Instruktioner
- Värm upp ugnen till 180°C. Smörj och bröa en springform med avtagbara kanter, cirka 22-24 cm i diameter.
- I en skål, vispa ihop strösockret med aquafaban, så det blir ljust och pösigt.
- Smält det veganska smöret på spisen eller i mikrovågsugn.
- I en separat skål, blanda ihop ihop mjöl, bakpulver, vaniljsocker och salt. Tillsätt smöret och de torra ingredienserna samt sojamjölk till aquafaba-vispet. Blanda ihop allt men överblanda ej.
- Tillsätt smeten till den smorda formen och grädda i mitten av ugnen vid 180°C i 35 minuter. Ett spett eller en sticka som sticks in i kakan ska komma ut degfri.
- Ta ut ur ugnen men låt ligga kvar i formen, och låt svalna i formen. Ta sedan loss kanterna, och dela botten i 3 eller 2 lager. Färdigt!