Vegansk spenatsoppa – Recept

I denna artikel ger jag mitt favoritrecept på vegansk spenatsoppa!

Denna näringsrika och goda, krämiga veganska spenatsoppa är ett av mina favoritrecept när man vill ha något lättlagat på bordet. Receptet tar bara 20 minuter att göra, med basingredienser som alltid finns hands!

Fryst spenat är fantastiskt att ha till hands, det sparar enormt mycket tid och det fungerar utmärkt i en vegansk spenatsoppa. Denna veganska spenatsoppa är  krämig, lätt och näringsrik, särskilt med tillsats av färskpressad citronsaft.

Inget smör, ingen gräddfil, bara en stor potatis och mycket spenat, och en massa goda smaker!

Kort sagt så älskar jag detta recept på vegansk spenatsoppa och tycker det är riktigt värt att göra. Helt klart det bästa receptet på vegansk spenatsoppa enligt mig helt enkelt. Testa gärna receptet nedan!

Ingredienser (vegansk spenatsoppa till 4 personer)

  • 450 g fryst spenat, tinad och avrunnen
  • 220 g potatis, skalad och skuren i bitar
  • 7,5 dl grönsaksbuljong (eller 7,5 dl vatten + 1,5 grönsaksbuljongtärningar)
  • 1 vitlöksklyfta, skivad
  • 1 medelstor gul lök, skivad
  • 1 msk olivolja
  • 1 näve basilikablad (valfritt)
  • citronsaft
  • salt och svartpeppar efter smak

Instruktioner

  1. I en stor kastrull på medelvärme, fräs lök och vitlök i olivolja i 3 minuter eller tills de är mjuka.
  2. Tillsätt potatis, grönsaksbuljong, en nypa salt och låt koka upp. Sänk värmen till låg, täck över och låt sjuda i 10 minuter eller tills potatisen är mjuk.
  3. Tillsätt spenat och koka i ytterligare 5 minuter tills spenaten är mjuk.
  4. Stäng av värmen och tillsätt en näve basilikablad (valfritt). 
  5. Använd en stavmixer för att puréa soppan till en slät konsistens. Smaka av, du kanske vill justera kryddningen med salt och peppar.
  6. Servera med en rejäl klick olivolja, svartpeppar och gärna en klyfta citronsaft vid sidan om (1 tsk citronsaft per portion är perfekt). Du kan njuta av denna veganska spenatsoppa varm eller kyld.
Vegansk spenatsoppa

Vegansk spenatsoppa

I denna artikel ger jag mitt favoritrecept på vegansk spenatsoppa! Denna näringsrika och goda, krämiga veganska spenatsoppa är ett av mina favoritrecept när man vill ha något lättlagat på bordet. Receptet tar bara 20 minuter att göra, med basingredienser som alltid finns hands!
Förberedelser 5 minuter
Tillagningstid 15 minuter
Total tid 20 minuter
Portioner 4 personer

Ingredienser
  

  • 450 g fryst spenat, tinad och avrunnen
  • 220 g potatis, skalad och skuren i bitar
  • 7,5 dl grönsaksbuljong (eller 7,5 dl vatten + 1,5 grönsaksbuljongtärningar)
  • 1 st vitlöksklyfta, skivad
  • 1 st medelstor gul lök, skivad
  • 1 msk olivolja
  • citronsaft
  • 1 näve basilikablad (valfritt)
  • salt och svartpeppar efter smak

Instruktioner

  • I en stor kastrull på medelvärme, fräs lök och vitlök i olivolja i 3 minuter eller tills de är mjuka.
  • Tillsätt potatis, grönsaksbuljong, en nypa salt och låt koka upp. Sänk värmen till låg, täck över och låt sjuda i 10 minuter eller tills potatisen är mjuk.
  • Tillsätt spenat och koka i ytterligare 5 minuter tills spenaten är mjuk.
  • Stäng av värmen och tillsätt en näve basilikablad (valfritt).
  • Använd en stavmixer för att puréa soppan till en slät konsistens. Smaka av, du kanske vill justera kryddningen med salt och peppar.
  • Servera med en rejäl klick olivolja, svartpeppar och gärna en klyfta citronsaft vid sidan om (1 tsk citronsaft per portion är perfekt). Du kan njuta av denna veganska spenatsoppa varm eller kyld.
Keyword Vegansk spenatsoppa

Dela gärna artikeln om du gillade den!

Kategorier för vidare läsning

hemmanytt logo

Redaktionens produktfavoriter!

Innehåller reklamlänkar.

Få våra senaste nyheter direkt till din e-post!

Prenumerera gratis på vårt nyhetsbrev och få de senaste artiklarna direkt till din e-post.

Vi delar givetvis aldrig din mejladress med någon annan.

Mer läsning