I denna artikel ger jag mitt bästa recept på vegansk pajdeg!
Att göra en vegansk pajdeg till en salt eller söt paj blir inga problem med detta recept. Denna veganska pajdeg blir riktigt god och är snabb, enkel, och smidig att göra!
När jag behöver en god och frasig vegansk pajdeg, då vänder jag mig till detta receptet. Det har blivit bra för mig varje gång.
Kort sagt så älskar jag detta recept på vegansk pajdeg och tycker det är riktigt bra. Så värt att göra! Testa gärna receptet nedan till en normalstor paj med diametern cirka 25 cm!
Receptet – Så gör du:
Vegansk pajdeg
Pinterest E-post Facebook Skriv ut receptetIngredienser
- 3 dl vetemjöl
- 1 tsk salt
- 125 g vegetabiliskt margarin
- 1 msk vatten
Instruktioner
- Tärna det veganska margarinet i små tärningar.
- Blanda vetemjölet, saltet, och det tärnade margarinet i en matberedare eller i en skål tills att en lätt klumpig massa bildas.
- Tillsätt vattnet och arbeta till degen så den blir en enhetlig klump. Justera eventuellt med mer vatten eller vetemjöl.
- Låt pajdegen vila i kylen i 30 minuter.
- Kavla ut degen till en rund skiva på en plan, mjölad arbetsyta. Tryck sedan ut i en pajform, cirka 22-24 cm i diameter.
- Förgrädda i skalet i mitten av ugnen i 12 minuter på 200°C.
- Njut av din veganska pajdeg!