I denna artikel ger jag mitt favoritrecept på vegansk lemon curd!
Detta är en otroligt god och enkel vegansk lemon curd som är härligt syrlig och söt, med en fin konsistens och perfekt balans mellan smakerna!
Det finns så många sätt att avnjuta denna veganska lemon curd. Jag gillar att servera den till pannkakor, scones, crepes, våfflor, kex, eller som ett lager i en citronkaka.
En annan riktigt bra sak är att receptet inte kräver några krångliga ingredienser. Det mesta har man ofta hemma redan! Den håller även i kylen i 4-5 dagar.
Kort sagt så älskar jag detta recept på vegansk lemon curd och tycker det är riktigt värt att göra. Testa gärna receptet nedan!
Receptet - Så gör du:
Vegansk lemon curd
Pinterest E-post Facebook Skriv ut receptetIngredienser
- 2,5 dl osötad mandelmjölk eller osötad kokosmjölk
- 1,25 dl färskpressad citronsaft
- 1 msk citronskal
- 2,5 dl strösocker
- 2 msk majsstärkelse/maizena
- 2 msk veganskt smör
- ¼ tsk gurkmeja för färgen, valfritt
- liten nypa salt, valfritt
Instruktioner
- Tillsätt samtliga ingredienser till en liten kastrull och sätt på värmen på medelvärme. Vispa ofta om i kastrullen tills att blandningen tjocknar, cirka 5-10 minuter.
- Lemon curden kommer att vara ganska tunn och rinnig medan den fortfarande är varm, vilket är helt okej, och du kan även servera den så direkt om så önskas. För en fylligare konsistens, kyl den i några timmar eller över natten.
- Servera exemplevis med kex, scones, pannkakor, crepes, toast, våfflor, muffins eller som ett lager i en citronkaka.
- Njut av din veganska lemon curd! Håller i kylen i upp till 5 dagar.