I denna artikel ger jag mitt favoritrecept på vegansk hallonmousse!
Denna härliga veganska hallonmousse är en trevlig dessert som är krämig och som har ljuvlig smak av färska eller frysta hallon!
Denna veganska hallonmousse kan göras i förväg och förvaras i kylen i upp till två dagar.
Jag gillar att toppa denna fruktiga och lätta veganska hallonmousse med några hela hallon vid servering. Det blir alltid fint, speciellt om man ska bjuda gäster!
Kort sagt älskar jag denna veganska hallonmousse och tycker den är enkel, god och smidig att göra. Superlätt och luftig, riktigt värd att göra! Testa gärna receptet nedan!
Receptet – Så gör du:
Vegansk hallonmousse
Pinterest E-post Facebook Skriv ut receptetIngredienser
- 225 g hallon, färska eller frysta
- 1 tsk vaniljextrakt
- 2 msk cashewsmör
- 0,5 dl florsocker
- 2 dl råa cashewnötter
- 1 tsk citronsaft
- 0,8 dl aquafaba
Instruktioner
- Placera dina råa cashewnötter i en skål med kokande vatten på köksbänken, och låt stå i 30 minuter. Om du har frysta hallon, ställ fram dem i rumstemperatur så de tinar en aning.
- Pressa dina hallon genom en finmaskig sil för att få bort fröna och för att få en lenare hallonmousse. Detta steg är frivilligt, men uppskattat av många!
- Tillsätt dina pressade hallon, vaniljextrakt, och cashewsmör till en mixer. Tillsätt även dina cashewnötter och mixa tills blandningen är silkeslen. Överför till en stor blandningsskål.
- Tillsätt aquafaba i en ren skål. Tillsätt en tesked citronsaft. Vispa upp tills du uppnår styva toppar. Tillsätt florsockret lite i taget och vispa efter varje gång.
- Rör in din aquafaba i hallonblandningen försiktigt och gradvis tills allt har blandats väl.
- Dela upp blandningen mellan 4 små glas och ställ in i kylen i 8 timmar (eller över natten) för att moussen ska stelna.
- Färdigt! Dekorera gärna med färska hallon vid servering. Denna veganska hallonmousse håller sig i en lufttät behållare i ca 2 dagar.
- Njut!