I denna artikel ger jag mitt favoritrecept på vegansk currysås!
Detta är en mångsidig och god sås som blir färdig på bara några minuter. Otroligt god att servera över exempelvis ris eller kokt potatis, eller i en skål vid sidan av en rätt!
Jag är fullständigt förtjust i denna helt veganska currysås. Den är enkel att göra och görs med bara några få enkla basingredienser. Perfekt för en rätt med ris, och varför inte wokade grönsaker eller linsbullar!
Förvara eventuella rester övertäckt i kylen. Såsen smakar gott både varm och kall, och går bra att värma i mikrovågsugn efter behov. En riktigt härlig sås att ha med i matlådan tycker jag dessutom!
Allt med detta recept på vegansk currysås är snabbt och enkelt att göra! Tillsammans med den goda smaken och krämigheten, så vill jag påstå att det är det bästa receptet på denna typ av sås som jag någonsin har gjort! Testa gärna enligt anvisningarna här nedanför!
Receptet – Så gör du:
Vegansk currysås
Pinterest E-post Facebook Skriv ut receptetIngredienser
- 80 g veganskt margarin
- 1 st vitlöksklyfta, riven
- 1,5 msk curry
- 4 dl vegansk grädde
- 1 st grönsaksbuljongtärning
- 0,5 msk torkad oregano
- salt efter smak
- peppar efter smak
Instruktioner
- Riv vitlöksklyftan med ett rivjärn, eller hacka den väldigt fint.
- Smält det veganska margarinet i en kastrull på spisen under vispning. Tillsätt sedan den veganska grädden, den rivna vitlöken, och smula ner buljongtärningen.
- Krydda med curry, oregano, samt salt och peppar efter smak. Låt sjuda i cirka 2-3 minuter innan såsen är färdig. Rör om och låt såsen koka upp.
- Färdigt! Ta av värmen och håll varm till servering. Servera som del av rätten eller vid sidan av som en dippsås.