I denna artikel ger jag mitt bästa recept på vegansk curryröra!
Denna rejäla veganska curryröra innehåller smakrik curry och kikärtor, och utgör en hälsosam och mättande växtbaserad måltid, exempelvis i form av en fyllning i en smörgås!
Förutom att denna veganska curryröra är en fenomenal fyllning i smörgåsar så kan den serveras på fler sätt en så! Servera den som den är, dippa skivad röd paprika i curryröran, eller servera som en sallad på en bädd av gröna salladsblad, med kex eller som fyllning i en smörgås med valfritt bröd.
En smörgås med denna veganska curryröra är en perfekt rejäl vegansk måltid som kommer att bli en klassiker!
Om du är en curryälskare vet jag att du kommer att bli förälskad i en sallad med med denna veganska curryröra som bas!
Jag tycker denna veganska curryröra är ren perfektion, och jag hoppas och tror att du håller med efter att du testat den en gång!
Du kan prova att justera detta recept genom att lägga till en matsked vitvinsvinäger. Det kommer att ge det en liten extra syrlighet.
Förvaring: Rester kan förvaras i kylen i upp till 5 – 6 dagar.
Receptet - Så gör du:
Vegansk curryröra
Pinterest E-post Facebook Skriv ut receptetIngredienser
- 450 g kikärter, avrunna och sköljda
- 2 st till 3 st morötter, tärnade
- 3 st till 4 st salladslökar, skivade
- 1 dl hackade dadlar
- 1 dl cashewnötter (gärna råa)
- 1 dl till 1,5 dl vegansk majonnäs
- saften av en citron
- 1 msk currypulver + mer efter smak
- ¾ tsk vitlökspulver
- salt och peppar efter smak
Instruktioner
- I en liten skål, kombinera vegansk majonnäs med curry, vitlökspulver och en generös nypa salt. Mixa tills det blandas. Sätt åt sidan.
- Mosa kikärter (eller låt dem vara hela): Tillsätt kikärter i en skål och mosa ungefär ½ – ⅔ av kikärterna grovt med baksidan av en kraftig gaffel eller potatisstomp. Att mosa mer är bra när denna veganska curryröra används som smörgåsfyllning, då det hjälper att hålla ihop smörgåsen.
- Lägg i finhackade morötter, skivad salladslök, hackade dadlar, och hackade cashewnötter och häll currydressingen ovanpå tillsammans med en stor skvätt citronsaft. Blanda väl för att kombinera. Smaka av efter smak och tillsätt salt och peppar efter smak.
- Servera som den är, dippa skivad röd paprika i curryröran, eller servera som en sallad på en bädd av gröna salladsblad, med kex eller som fyllning i en smörgås med valfritt bröd.