I denna artikel ger jag mitt favoritrecept på vegansk creme fraiche!
För att göra en riktigt god vegansk creme fraiche är allt som krävs fyra enkla ingredienser och fem minuters tid. Resultatet blir en krämig och läcker vegansk creme fraiche som är perfekt som sås eller dipp!
Ringla den över rostade eller grillade grönsaker. Tillsätt till en soppa eller i lite potatismos, använd till tacos, wraps, i hamburgare, eller som salladsdressing.
Denna veganska creme fraiche är smakrik, syrlig och du kommer inte att tro hur lätt den är att göra! Perfekt för veganer och alla med laktosintolerans, även fast den verkligen älskas av alla som smakar den!
Den smakar så gott att man skulle aldrig kunna gissa att den är just vegansk! Överför till en övertäckt skål, glasburk eller annan behållare när den är färdig, så den senare kan serveras väl kyld.
Receptet - Så gör du:
Vegansk creme fraiche
Pinterest E-post Facebook Skriv ut receptetIngredienser
- 2,5 dl råa cashewnötter
- 1,25 dl vatten
- 0,5 dl limesaft från färskpressad lime
- ½ tsk salt
Instruktioner
- Valfritt: Om du inte har en stark mixer, blötlägg dina cashewnötter i kokande varmt vatten i 30 minuter och låt rinna av innan du mixar. Blötläggningstiden kommer att mjuka upp dem, vilket gör dem lättare att bryta ner.
- Tillsätt alla ingredienserna i en mixer, och mixa tills att blandningen är slät och krämig.
- Ställ in i kylen inför servering och servera som vanlig creme fraiche!