I denna artikel ger jag mitt favoritrecept på vegansk coleslaw!
Här är ett recept på en riktigt god vegansk coleslaw, givetvis ihop med en riktigt bra vegansk dressing. Lätt att göra och helt otroligt god, med precis rätt mängd krämig dressing för att få ihop det hela till en riktigt bra vegansk coleslaw!
Denna veganska coleslaw är god till så mycket och kan serveras ihop med en massa goda rätter. Jag brukar tänka att det är det perfekta tillbehöret just av den anledningen. Testa exempelvis till veganska burgare, eller härliga grönsaksspett, med mycket mera!
En färdig, förstrimlad kålsalladsmix kan man ofta hitta i matbutik, vilket ibland kan vara praktiskt om man exempelvis vill att det går snabbare att göra sin veganska coleslaw.
Om man vill kan man göra denna veganska coleslaw i förväg och förvara i kylen tills den ska användas. Den håller sig fin och fräsch i 3-4 dagar i kylen.
Kort sagt älskar jag denna veganska coleslaw och tycker den är riktigt värd att göra. Hälsosam och så snabb, enkel, ljuvligt god! Testa gärna receptet nedan!
Receptet – Så gör du:
Vegansk coleslaw
Pinterest E-post Facebook Skriv ut receptetIngredienser
- 12 dl strimlad vitkål
- 5 dl strimlad rödkål
- 2,5 dl strimlade morötter
Vegansk dressing
- 1,5 dl vegansk majonnäs
- 1 msk dijonsenap
- 2 msk äppelcidervinäger
- 1 msk lönnsirap
- salt efter smak
- peppar efter smak
Instruktioner
- Blanda dressingens alla ingredienser i en skål.
- Tillsätt den rivna kålen och morötterna till en stor salladsskål, och tillsätt dressingen för att sedan blanda väl.
- Smaka av med salt och peppar.
- Servera direkt, eller låt din veganska coleslaw vila i kylen i minst 30 minuter innan servering. Förvara rester i kylen i en lufttät behållare i upp till 5 dagar, men de smakar bäst inom de första 3 dagarna.
- Njut av din veganska coleslaw!