I denna artikel ger jag mitt favoritrecept på vegansk brunsås!
En snabb, härlig och enkel vegansk brunsås som man har färdig på bara några minuter. Dessutom bara med ingredienser man ofta har hemma redan!
Med bara 7 stycken enkla basingredienser som man ofta har hemma i skafferi och kyl, så kan man på 5-10 minuter göra denna goda och helt veganska brunsås! Perfekt att servera till exempelvis veganska köttbullar och annan vegansk husmanskost!
Vegansk brunsås har smaker som de allra känner igen, då det är en riktig klassiker i det svenska köket. Att den är just helt vegansk förändrar inte smaken eller hur enkel den är att göra!
Eventuella rester av denna sås förvaras i kylen i exempelvis en lufttät burk eller matlåda. Väl i kylen så håller såsen sig god i några dagar enligt min egna erfarenhet. Den blir helt perfekt till exempelvis en matlåda på veganska köttbullar och kokt potatis! Sedan går den helt utmärkt att värma i exempelvis mikrovågsugn.
Denna sås är perfekt till alla klassiska husmansrätter. Så himla god till exempelvis veganska köttbullar och mycket mer! Krydda med svartpeppar efter smak.
Receptet – Så gör du:
Vegansk brunsås
Pinterest E-post Facebook Skriv ut receptetIngredienser
- 2 msk vetemjöl
- 1 st grönsaksbuljongtärning
- 4 dl vatten
- 2,5 dl matlagningsgrädde på havre
- 1 msk vegetabiliskt margarin
- 1 msk soja
- svartpeppar
Instruktioner
- Smält margarinet i en kastrull, vispa sedan snabbt ner mjölet. Tillsätt vattnet och smula ned buljongtärningen. Vispa.
- Låt puttra ihop och vispa i grädden. Tillsätt soja och smaka av för pepparn.
- Låt puttra i några minuter, ta bort från värmen och håll under lock fram till servering.
- Servera och njut av din vegansk brunsås!