I denna artikel ger jag mitt favoritrecept på västerbottenpaj utan ägg!
Detta är en riktigt bra variant på västerbottenpaj utan ägg där vi använder vita bönor som ersättning. Blir hur bra som helst och superenkelt att göra!
Jag älskar västerbottenpaj, och när jag behöver ett äggfritt recept på västerbottenpaj så är detta mitt favoritrecept!
De vita bönorna tar inte alls över i smak utan låter västerbottenosten lyftas fram smakmässigt, samtidigt som konsistensen är precis som en västerbottenpaj ska vara, kanske aningen fastare.
Jag älskar detta recept på västerbottenpaj utan ägg och kan varmt rekommendera det. Så gott!
Receptet – Så gör du:
Västerbottenpaj utan ägg
Pinterest E-post Facebook Skriv ut receptetIngredienser
Pajdegen
- 100 g smör, rumstempererat
- 3 dl vetemjöl
- 1 nypa salt
- 1 msk kallt vatten
Fyllningen
- 4 dl kokta vita bönor
- 5 dl mjölk
- 200 g (5 dl) riven västerbottenost
- Lite salt och svartpeppar
Instruktioner
Pajskalet
- Förvärm ugnen till 200 grader
- I en skål, nyp ihop pajdegen till en smulig deg
- Tryck ut pajdegen i en pajform, cirka 24 cm i diameter. Nagga med en gaffel och förgrädda pajskalet i mitten av ugnen i 10 minuter på 200 grader Celsius.
Fyllningen
- Mosa bönorna till en slät kräm, exempelvis i en mixer tillsammans med vatten.
- Tillsätt västerbottenost och mjölk och rör om. Krydda med salt och peppar.
- Tillsätt fyllningen till pajskalet och grädda i mitten av ugnen i 55-60 minuter. Låt svalna.
Hej.
toppen med ett recept utan ägg, pajen står i ugnen nu.
Tackar så länge, så återkommer jag om smak och konsistens,
eller heter det textur ?