Västerbottenpaj utan ägg – Recept

4.6/5 baserat på 8 betyg

I denna artikel ger jag mitt favoritrecept på västerbottenpaj utan ägg!

Detta är en riktigt bra variant på västerbottenpaj utan ägg där vi använder vita bönor som ersättning. Blir hur bra som helst och superenkelt att göra!

Jag älskar västerbottenpaj, och när jag behöver ett äggfritt recept på västerbottenpaj så är detta mitt favoritrecept!

De vita bönorna tar inte alls över i smak utan låter västerbottenosten lyftas fram smakmässigt, samtidigt som konsistensen är precis som en västerbottenpaj ska vara, kanske aningen fastare.

Jag älskar detta recept på västerbottenpaj utan ägg och kan varmt rekommendera det. Så gott!

Västerbottenpaj utan ägg

Receptet – Så gör du:

Västerbottenpaj utan ägg

4.6/5 baserat på 8 betyg

(Klicka på stjärnorna för att lämna ett betyg)

Pinterest Facebook Skriv ut receptet
Detta är en riktigt bra variant på västerbottenpaj utan ägg där vi använder vita bönor som ersättning. Blir hur bra som helst och superenkelt att göra!
Förberedelser 15 minuter
Tillagning 55 minuter
Totalt 1 timme 10 minuter
Portioner 1 västerbottenpaj

Ingredienser
 

Pajdegen

  • 100 g smör, rumstempererat
  • 3 dl vetemjöl
  • 1 nypa salt
  • 1 msk kallt vatten

Fyllningen

  • 4 dl kokta vita bönor
  • 5 dl mjölk
  • 200 g (5 dl) riven västerbottenost
  • Lite salt och svartpeppar

Instruktioner

Pajskalet

  • Förvärm ugnen till 200 grader
  • I en skål, nyp ihop pajdegen till en smulig deg
  • Tryck ut pajdegen i en pajform, cirka 24 cm i diameter. Nagga med en gaffel och förgrädda pajskalet i mitten av ugnen i 10 minuter på 200 grader Celsius.

Fyllningen

  • Mosa bönorna till en slät kräm, exempelvis i en mixer tillsammans med vatten.
  • Tillsätt västerbottenost och mjölk och rör om. Krydda med salt och peppar.
  • Tillsätt fyllningen till pajskalet och grädda i mitten av ugnen i 55-60 minuter. Låt svalna.
Måltid Huvudrätt
Kök Svenskt
Nyckelord Västerbottenpaj utan ägg

1 kommentar

  1. 4 stars
    Hej.
    toppen med ett recept utan ägg, pajen står i ugnen nu.

    Tackar så länge, så återkommer jag om smak och konsistens,
    eller heter det textur ?

Lämna en kommentar

Valfritt: Lämna ett betyg som del av kommentar (Klicka på stjärnorna)




Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Frida Jakobsson
Frida Jakobsson
Frida är redaktör här på Hemmanytt. En självlärd och nyfiken hem- och matfantast som har som mål att skriva användbara och inspirerande artiklar som gör att man vågar prova något nytt!

Kategorier för vidare läsning:

Dela gärna artikeln om du gillade den!

Relaterade artiklar