Det kan inte bli lättare än detta recept, som jag har gett namnet världens lättaste torsk i ugn!
Detta är för mig världens lättaste torsk i ugn! Torsken blir otroligt saftig och mör, när den toppas med en citronig, smörig sås som inte dominerar torskens ljuvliga smak. Servera gärna med kokt potatis och broccoli eller blomkål!
Denna lätta torsk i ugn är både enkel och inte lika gräddig som många andra recept. Här får torsken fin yta och lyfts fram med härlig kryddning.
Receptet blir färdigt på mindre än 30 minuter! Detta är ett av mina favoritrecept på torsk för att det är världens lättaste torsk i ugn att göra till vardags och till lugna helger.
Vit fisk som torsk kan lätt torka ut. Den smakrika såsen i receptet hjälper grädda torsken till en saftig, mör och smakrik måltid!
Med dess snabbhet, enkelhet, och smidighet så tycker jag detta recept lever upp till namnet världens lättaste torsk i ugn. Jag hoppas att du gillar det!
För en lätt och smidig måltid, testa gärna receptet nedan, jag rekommenderar det starkt!
Receptet – Så gör du:
Världens lättaste torsk i ugn
Pinterest E-post Facebook Skriv ut receptetIngredienser
- 4 st torskfiléer, frysta, tinade, eller färska (cirka 175 gram per, totalt 700 gram)
- 2 msk smör, smält
- 1 msk färsk citronsaft
- 1 msk finhackad vitlök
- 1 nypa salt
- ½ tsk röda chiliflakes
- ½ tsk rökt paprikapulver
- nymalen svartpeppar
Instruktioner
- Sätt ugnen på 220°C. Pensla en ugnsform med lite olivolja.
- I en liten skål, rör ihop smält smör, citronsaft, vitlök, salt och chiliflakes.
- Placera torskfiléerna i ugnsformen i ett enda lager. Häll smörblandningen ovanpå. Använd en pensel om det behövs för att jämnt fördela såsen ovanpå filéerna.
- Strö över paprikapulvret.
- Grädda i mitten av ugnen vid 220°C i 15-25 minuter (beroende på tjockleken och om fisken var fryst). Grädda tills att fisken är helt genomstekt, ogenomskinlig och lätt flagnar vid beröring av en gaffel.
- Färdigt! Servera gärna med kokt potatis, en sallad, eller kokt eller ugnsrostad broccoli eller blomkål! Dra gärna några drag nymalen svartpeppar med pepparkvarnen över torsken vid servering, det är gott!
Supergott och snabblagat!
Supergott och lättlagat
Tack för recept, går det att frysa rätten när den är färdiglagad?