Världens godaste romsås – Recept

4.8/5 baserat på 20 betyg

I denna artikel ger jag mitt favoritrecept på världens godaste romsås!

Detta är för mig världens godaste romsås och jag tycker den är otroligt enkel, smakrik och bra, helt enkelt. Den passar alla typer av fiskrätter, såsom exempelvis grillad lax, röding eller hälleflundra, rökt lax, rökt makrill, och mycket mer!

Denna romsås är så otroligt god. Därför har jag gett den namnet världens godaste romsås. Perfekt till veckans lax men även många andra fiskrätter, och gärna kokt potatis!

För en god och snabb romsås som görs på enkla basingredienser, så kan jag varmt rekommendera detta recept. På bara 5 minuter så blir den färdig!

Förvara eventuella rester i kylen övertäckt med plastfolie i en skål, eller i en luftätt burk med lock exempelvis! Väl i kylen håller sig såsen god i någon dag enligt min erfarenhet!

Jag har angett ingredienser till fyra portioner, men om man vill ha mer så kan man enkelt dubbla eller halvera receptet om man vill ha mer eller mindre! Salta och peppra efter smak, då det alltid kan variera kring när det kommer till kryddorna är romsås!

Hoppas ni uppskattar denna sås lika mycket som vi gör hemma hos oss, så önskar jag en väldigt smaklig måltid!

Världens godaste romsås

Receptet – Så gör du:

Världens godaste romsås

4.8/5 baserat på 20 betyg

(Klicka på stjärnorna för att lämna ett betyg)

Pinterest Facebook Skriv ut receptet
Detta är för mig världens godaste romsås och jag tycker den är otroligt enkel, smakrik och bra, helt enkelt. Den passar alla typer av fiskrätter, såsom exempelvis grillad lax, röding eller hälleflundra, rökt lax, rökt makrill, och mycket mer!
Förberedelser 2 minuter
Tillagning 3 minuter
Totalt 5 minuter
Portioner 4 portioner

Ingredienser
 

  • 2,5 dl crème fraîche
  • 0,5 dl majonnäs
  • 1 burk röd rom
  • 1,5 msk hackad gräslök
  • 1,5 msk finhackad färsk dill (eller 1,5 tsk torkad dill)
  • 1 msk citronsaft
  • salt efter smak
  • peppar efter smak

Instruktioner

  • Blanda samtliga ingredienser i en skål.
  • Låt kylas i kylen 1 timme innan servering.
  • Färdigt! Njut av världens godaste romsås (enligt mig)!
Måltid Sås
Kök Svenskt
Nyckelord Världens godaste romsås

Lämna en kommentar

Valfritt: Lämna ett betyg som del av kommentar (Klicka på stjärnorna)




Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Frida Jakobsson
Frida Jakobsson
Frida är redaktör här på Hemmanytt. En självlärd och nyfiken hem- och matfantast som har som mål att skriva användbara och inspirerande artiklar som gör att man vågar prova något nytt!

Kategorier för vidare läsning:

Dela gärna artikeln om du gillade den!

Relaterade artiklar