I denna artikel ger jag mitt favoritrecept på världens godaste romsås!
Detta är för mig världens godaste romsås och jag tycker den är otroligt enkel, smakrik och bra, helt enkelt. Den passar alla typer av fiskrätter, såsom exempelvis grillad lax, röding eller hälleflundra, rökt lax, rökt makrill, och mycket mer!
Denna romsås är så otroligt god. Därför har jag gett den namnet världens godaste romsås. Perfekt till veckans lax men även många andra fiskrätter, och gärna kokt potatis!
För en god och snabb romsås som görs på enkla basingredienser, så kan jag varmt rekommendera detta recept. På bara 5 minuter så blir den färdig!
Förvara eventuella rester i kylen övertäckt med plastfolie i en skål, eller i en luftätt burk med lock exempelvis! Väl i kylen håller sig såsen god i någon dag enligt min erfarenhet!
Jag har angett ingredienser till fyra portioner, men om man vill ha mer så kan man enkelt dubbla eller halvera receptet om man vill ha mer eller mindre! Salta och peppra efter smak, då det alltid kan variera kring när det kommer till kryddorna är romsås!
Hoppas ni uppskattar denna sås lika mycket som vi gör hemma hos oss, så önskar jag en väldigt smaklig måltid!
Receptet – Så gör du:
Världens godaste romsås
Pinterest E-post Facebook Skriv ut receptetIngredienser
- 2,5 dl crème fraîche
- 0,5 dl majonnäs
- 1 burk röd rom
- 1,5 msk hackad gräslök
- 1,5 msk finhackad färsk dill (eller 1,5 tsk torkad dill)
- 1 msk citronsaft
- salt efter smak
- peppar efter smak
Instruktioner
- Blanda samtliga ingredienser i en skål.
- Låt kylas i kylen 1 timme innan servering.
- Färdigt! Njut av världens godaste romsås (enligt mig)!