I denna artikel delar jag med mig av vad jag tycker är världens godaste pasta med kyckling!
Detta är en toppenrätt som tar kycklingpasta till nya höjder – för mig är den världens godaste pasta med kyckling i krämig gräddsås!
Med sina harmoniska kombinationer av saftig kyckling, fyllig gräddsås och perfekt tillagad pasta så är denna pasta magiskt god både till vardags och helg.
För detta recept behövs bara några enkla ingredienser som tillsammans skapar en supergod rätt. Kycklingfiléer, finhackad lök och vitlök, vispgrädde, kycklingbuljong, torkad oregano, torkad basilika, salt och peppar är nyckelingredienserna i den krämiga såsen.
Lägg till din favoritost för att ge rätten en extra touch av sälta och krämighet! Vid servering, garnera gärna med färsk basilika eller persilja för att ge rätten en frisk och färgstark presentation!
Jag tycker detta recept är toppenbra och receptet hittas här nedanför. Jag hoppas att ni ska tycka om det lika mycket som vi gör här hemma! En riktig smakupplevelse som är snabb och enkel att förbereda. Smaklig måltid!
Receptet – Så gör du:
Världens godaste pasta med kyckling
Pinterest E-post Facebook Skriv ut receptetIngredienser
- 400 g pasta t.ex. spaghetti eller penne
- 500 g kycklingfiléer skurna i bitar
- 2 st vitlöksklyftor finhackade
- 1 st gul lök finhackad
- 2 dl vispgrädde
- 2 dl kycklingbuljong (eller vatten med buljongtärning)
- 1 dl torrt vitt vin kan hoppas över
- 2 tsk torkad oregano
- 1 tsk torkad basilika
- Salt och peppar efter smak
- Olivolja för stekning
- Riven ost t.ex. parmesan, cheddar eller mozzarella
- Färsk basilika eller persilja för garnering
Instruktioner
- Koka pastan enligt anvisningarna på förpackningen tills den är al dente. När den är klar, häll av vattnet och ställ åt sidan.
- Hetta upp olivolja i en stor stekpanna eller kastrull över medelhög värme. Tillsätt lök och vitlök och stek i några minuter tills löken blir mjuk och genomskinlig.
- Lägg till kycklingbitarna i pannan och stek tills de är genomstekta och får en gyllene färg. Ta sedan ut kycklingen från pannan och ställ åt sidan.
- Häll i vispgrädde, kycklingbuljong och torrt vitt vin (om du använder det) i pannan. Rör om väl och låt såsen sjuda i cirka 5 minuter för att tjockna något.
- Tillsätt torkad oregano, torkad basilika, salt och peppar efter smak. Rör om för att blanda väl.
- Lägg till kycklingen i såsen och rör om så att den täcks jämnt. Låt allt tillsammans sjuda i ytterligare några minuter för att smakerna ska blandas.
- Lägg den kokta pastan i såsen och blanda ordentligt så att pastan är jämnt täckt av såsen.
- Strö över riven ost efter smak och blanda försiktigt.
- Servera pastan med kyckling i stora djupa tallrikar. Garnera med färsk basilika eller persilja för extra smak och färg.
Tack