I denna artikel ger jag mitt favoritrecept på världens godaste oxrullader!
Detta är för mig världens godaste oxrullader, med en drömmig pepparsås och en massa ljuvliga smaker. Du gör dem snabbt, enkelt och riktigt gott med detta recept!
Jag har gett detta recept namnet världens godaste oxrullader då det verkligen är det för mig. Det är ett recept som är enkelt men ändå riktigt lyxigt, med alla de klassiska smakerna man vill ha från oxrullader.
För mig är det gott att servera tillsammans med kokt eller ugnsrostad potatis, samt med saltgurka. Det är så himla gott med klassisk husmanskost!
Receptet – Så gör du:
Världens godaste oxrullader
Pinterest E-post Facebook Skriv ut receptetIngredienser
Pepparsåsen
- 1 msk smör
- 2 st schalottenlökar
- 2 dl vatten
- 2 msk koncentrerad kalvfond
- 3 dl vispgrädde
- 1 msk soja
- malen svartpeppar efter smak
- 1 tsk maizena
Rulladerna
- 600 g lövbiff
- 140 g (1 paket) skivad bacon
- 150 g färskost, pepparrotssmak
- smör
- tandpetare
Instruktioner
- Ställ potatis på kokning eller ställ in potatisklyftor i ugnen, om du vill servera oxrulladerna med det!
- Pepparrotssåsen: Hacka schalottenlöken och fräs den i smöret i cirka 2 minuter.
- Tillsätt grädde, vatten, soja, och koncentrerad fond och låt sjuda i 10 minuter.
- Tillsätt maizena i såsen och rör om. Ställ såsen åt sidan så länge.
- Rulladerna: Dela baconet i bitar.
- Lägg ut lövbiffen och bred på färskost, och fördela sedan baconbitar ovanpå.
- Rulla ihop rulladerna hårt och fäst med en tandpetare.
- Bryn rulladerna i smör och för över till en gryta.
- Täck rulladerna i grytan med såsen och låt sjuda i cirka 10 minuter.
- Färdigt! Njut av världens godaste oxrullader!