I denna artikel ger jag mitt favoritrecept på världens godaste lax i ugn!
Detta är vad jag tycker är världens godaste lax i ugn. Detta är den allra bästa, lätta och hälsosamma laxen! Med citron och vitlök får man till en riktigt bra smak och i ugnen får man en riktigt vacker lax!
Detta är ett läckert laxrecept som är perfekt till både vardagskvällar såväl som speciella tillfällen!
Lätt. Smakrikt. Snabbt. Det är några av orden som beskriver denna fantastiska lax i ugn. Servera gärna med denna sås till lax med creme fraiche!
Kort sagt så älskar jag detta recept på vad jag tycker är världens godaste lax i ugn! Snabbt, vackert, gott, och smakrikt. Testa gärna receptet nedan!
Receptet – Så gör du:
Världens godaste lax i ugn
Pinterest E-post Facebook Skriv ut receptetIngredienser
- 4 st laxfiléer, ca 150 g vardera
- 2 msk olivolja
- ½ tsk salt
- ¼ tsk nymalen svartpeppar
- 2 tsk finhackad vitlök
- 1 tsk italiensk örtkryddorblandning, eller ¼ tsk av varje: torkad timjan, persilja, oregano och basilika
- 1 st medelstor citron
Instruktioner
- Värm ugnen till 200°C och smörj en stor ugnsform. Lägg laxfiléerna på plåten och krydda med salt och peppar.
- Blanda olivolja, finhackad vitlök, örter och saften av en halv citron. Skeda denna blandningen över laxfiléerna och se till att gnida in den så att laxen täcks både på ovansidan och sidorna.
- Skiva resterande halva av citronen och toppa varje bit lax med en citronskiva.
- Grädda i 12-15 minuter på 200°C tills att laxen fått färg och lätt faller isär när den dras isär med en gaffel. Du kan även steka laxen i stekpanna de sista 1-2 minuterna om så önskas för en mer gyllene, krispig yta.
- Garnera med färsk timjan eller persilja om så önskas och servera, exempelvis med kokt potatis eller ris, och en creme-fraiche-sås.
- Färdigt! Njut av världens (enligt mig) godaste lax i ugn!
Snabbt, gott och enkelt.
Lättlagat och jättegott