I denna artikel delar jag med mig av mitt favoritrecept på (vad som enligt mig är) världens godaste korvgryta! Servera med antingen pasta, ris, bulgur, couscous eller en sallad.
Detta är en riktig klassiker som är världens (enligt mig) godaste korvgryta. Den passar helt perfekt att göra till vardags såväl som till lugna helgdagar.
Det bästa med detta recept är att det kan serveras med olika sidorätter för att passa olika smaker och preferenser. Jag valde senast att göra denna korvgryta tillsammans med en al dente pasta för en klassisk kombo. Den lena såsen passar perfekt med pastan och skapar en fantastiskt smakrik upplevelse.
Alternativt kan du servera den med ris som tar åt sig av alla underbara smaker från grytan, och ger en perfekt balans mellan krämighet och sötma.
För en mer hälsosam twist kan du också välja att servera den med bulgur eller couscous. Dessa korn ger en lättare textur till rätten och låter smakerna i korvgrytan verkligen ta plats.
Om du känner för något uppfriskande kan du komplettera din korvgryta med en fräsch sallad på sidan. Den krispiga salladen ger en härlig kontrast till den rika och smakfulla korvgrytan. Man kan också välja att bara servera grytan med en sallad för en lättare måltid, som jag ändå tycker blir magiskt god!
Korvgrytan kan frysas in och håller sig även bra i kylskåpet i upp till 3-4 dagar. Placera den i en lufttät behållare eller i matlådor, där jag tycker att den blir väldigt god att ha till att värma i exempelvis mikrovågsugn.
Denna rätt är en smakupplevelse utöver det vanliga! Testa den gärna, den som för mig är världens godaste korvgryta, så hoppas jag ni ska få en trevlig och smakrik måltid!
Receptet – Så gör du:
Världens godaste korvgryta
Pinterest E-post Facebook Skriv ut receptetIngredienser
- 450 g korv t.ex. kabanoss eller falukorv
- 1 st gul lök hackad
- 2 st vitlöksklyftor finhackade
- 1 st röd paprika tärnad
- 2 dl grädde
- 1 dl vatten
- 2 msk tomatpuré
- 1 tsk paprikapulver
- 1 tsk torkad timjan
- Salt och peppar efter smak
- Smör eller olja för stekning
Instruktioner
- Sätt valfritt tillbehör såsom pasta, potatis, ris, bulgur eller couscous under kokning så det blir klart samtidigt som grytan. Fortsätt under tiden med receptet.
- Skär korvarna i tunna skivor. Hetta upp lite smör eller olja i en stor gryta och stek korvskivorna tills de får en gyllene färg. Ta upp dem ur grytan och ställ åt sidan.
- Tillsätt lök och vitlök i grytan och stek dem tills de blir mjuka och genomskinliga.
- Tillsätt tärnad paprika till grytan. Fortsätt steka i cirka 5 minuter tills grönsakerna börjar bli mjuka.
- Lägg de stekta korvskivorna i grytan och rör om.
- I en separat skål, blanda grädde, vatten, tomatpuré, paprikapulver och torkad timjan. Häll blandningen över korvarna och grönsakerna i grytan. Rör om väl för att fördela såsen jämnt.
- Låt grytan koka upp och sänk sedan värmen till låg. Låt den sjuda under lock i cirka 10-15 minuter så att smakerna blandas väl och såsen tjocknar något.
- Smaka av med salt och peppar enligt egen preferens.
- Servera din läckra korvgryta varm med valfritt tillbehör som potatismos, ris eller nykokt pasta.