I denna artikel ger jag mitt favoritrecept på världens godaste äppelpaj!
Detta är en läcker och enkel paj som för mig är världens godaste äppelpaj, och som alla efterfrågar om och om igen.
Söta, saftiga kanelkyssade äpplen, toppade med en läcker smultopping. Detta är den perfekta äppelpajen att servera efter en måltid eller till fikat, och den förgyller alltid tillvaron för mig!
Så fort jag serverade denna äppelpaj för första gången för så blev den stor favorit. Sedan dess har den efterfrågats gång på gång.
Denna paj är jättegod som den är, men jag kan också slå ett slag för vaniljsås eller vaniljglass till!
De flesta äpplena fungerar till denna paj, men Granny Smith-äpplen kan jag rekommendera för fin konsistens och syrlighet!
Kort sagt så älskar jag detta recept på världens godaste äppelpaj och tycker den är riktigt värd att göra. Testa gärna receptet nedan!
Receptet - Så gör du:
Världens godaste äppelpaj
Pinterest E-post Facebook Skriv ut receptetIngredienser
- 6 st äpplen (gärna Granny Smith)
- 0,5 dl strösocker
- 1,5 msk sirap
- 1 msk kanel
Smultopping
- 3 dl vetemjöl
- 3 dl strösocker
- 150 g smör, rumstempererat
Instruktioner
- Ställ fram smöret så det blir rumstempererat.
- Sätt ugnen på 200°C.
- Skala, kärna ur och skiva äpplena, eller skär äpplet i mindre tärningar.
- Lägg äpplena i en rund pajform. Strö över strösocker och kanel och blanda. Ringla sedan över sirapen.
- Skär smöret till små tärningar och nyp ihop ingredienserna till smultoppingen. Fördela ut smultoppingen över äppelbitarna.
- Grädda nederst i ugnen i 20-25 minuter på 200°C.
- Ta ut ur ugnen och låt svalna. Njut av världens godaste äppelpaj (enligt mig)! Servera gärna med vaniljsås eller vaniljglass!
Tillagade denna paj på mina första sommaräpplen, bjöd grannarna på pajen tillsammans med vaniljvisp. Uttryck som ”det här receptet vill jag ha ” med andra ord så var pajen riktigt mumsig och allt tog slut. Håller med rubriken ”Världens godaste äppelpaj”