Världens bästa chili – Recept

I denna artikel ger jag mitt favoritrecept på världens bästa chili!

Världens bästa chili enligt mig! Detta traditionella chilirecept är precis som mamma brukade göra med köttfärs, bönor och en enkel hemgjord blandning av chilikryddor.

Denna klassiska chili är världens bästa chili, perfekt för en kvällsmåltid eftersom den kan göras väldigt snabbt. Det enda man behöver göra är att hacka en lök, resten görs i grytan!

Denna chili har jag gjort många gånger och den är en favorit hemma hos oss. Alla som jag har bjudit den på har gett tummen upp och många ber om receptet. Därför kallar vi den världens bästa chili!

Kort sagt så älskar jag detta recept på världens bästa chili och tycker det är riktigt värt att göra. Testa gärna receptet nedan!

Ingredienser (6 portioner världens bästa chili)

  • 1 msk olivolja
  • 1 gul lök, tärnad
  • 450 g nötfärs
  • 2,5 msk chilipulver
  • 2 msk mald spiskummin
  • 2 msk strösocker
  • 2 msk tomatpuré
  • 1 msk vitlökspulver
  • 1,5 tsk salt
  • 1/2 tsk mald svartpeppar
  • 1/4 tsk mald cayennepeppar, valfritt
  • 4 dl vatten + 1 st nötbuljongtärning
  • 400 g (1 burk) tärnade tomater
  • 400 g röda kidneybönor, avrunna och sköljda
  • 225 g tomatsås

Instruktioner

  1. Stek finhackad gul lök i olivolja i en stor gryta på medelhög värme. Fräs i 5 minuter, rör om då och då.
  2. Tillsätt köttfärsen i grytan. Bryt isär med en träslev. Fräs i 6-7 minuter, tills nötköttet är brynt, rör om då och då.
  3. Tillsätt chilipulver, spiskummin, socker, tomatpuré, vitlökspulver, salt, peppar och valfri cayennepeppar. Rör om tills det är väl blandat.
  4. Tillsätt vatten och buljongtärningen, tärnade tomater (med saften), avrunna bönor och tomatsås. Blanda väl.
  5. Koka upp på medelvärme. Sänk sedan värmen (låg till medel-låg) för att försiktigt låta chilin sjuda utan lock i 20-25 minuter. Rör om då och då.
  6. Ta bort grytan från värmen. Låt chilin vila i 5-10 minuter innan servering.
  7. Serveras gärna med en klick creme fraiche!
Världens bästa chili

Världens bästa chili

I denna artikel ger jag mitt favoritrecept på världens bästa chili! Världens bästa chili enligt mig! Detta traditionella chilirecept är precis som mamma brukade göra med köttfärs, bönor och en enkel hemgjord blandning av chilikryddor.
Förberedelser 5 minuter
Tillagningstid 25 minuter
Total tid 30 minuter
Portioner 6 portioner

Ingredienser
  

  • 1 msk olivolja
  • 1 st gul lök, tärnad
  • 450 g nötfärs
  • 2,5 msk chilipulver
  • 2 msk mald spiskummin
  • 2 msk strösocker
  • 2 msk tomatpuré
  • 1 msk vitlökspulver
  • 1,5 tsk salt
  • ½ tsk mald svartpeppar
  • ¼ tsk mald cayennepeppar, valfritt
  • 4 dl vatten + 1 st nötbuljongtärning
  • 400 g (1 burk) tärnade tomater
  • 400 g röda kidneybönor, avrunna och sköljda
  • 225 g tomatsås

Instruktioner

  • Stek finhackad gul lök i olivolja i en stor gryta på medelhög värme. Fräs i 5 minuter, rör om då och då.
  • Tillsätt köttfärsen i grytan. Bryt isär med en träslev. Fräs i 6-7 minuter, tills nötköttet är brynt, rör om då och då.
  • Tillsätt chilipulver, spiskummin, socker, tomatpuré, vitlökspulver, salt, peppar och valfri cayennepeppar. Rör om tills det är väl blandat.
  • Tillsätt vatten och buljongtärningen, tärnade tomater (med saften), avrunna bönor och tomatsås. Blanda väl.
  • Koka upp på medelvärme. Sänk sedan värmen (låg till medel-låg) för att försiktigt låta chilin sjuda utan lock i 20-25 minuter. Rör om då och då.
  • Ta bort grytan från värmen. Låt chilin vila i 5-10 minuter innan servering.
  • Serveras gärna med en klick creme fraiche!
Keyword Världens bästa chili

Dela gärna artikeln om du gillade den!

Kategorier för vidare läsning

hemmanytt logo

Redaktionens produktfavoriter!

Innehåller reklamlänkar.

Få våra senaste nyheter direkt till din e-post!

Prenumerera gratis på vårt nyhetsbrev och få de senaste artiklarna direkt till din e-post.

Vi delar givetvis aldrig din mejladress med någon annan.

Mer läsning