Vaniljfrosting – Recept

4.3/5 baserat på 3 betyg

I denna artikel ger jag mitt favoritrecept på vaniljfrosting!

Detta är ett ljuvligt och enkelt recept på vaniljfrosting, som dessutom bara har 5 lätta ingredienser!

Detta recept på vaniljfrosting är enkelt att göra och ett basrecept för frosting som är bra för alla hemmabagare eller tårtdekoratörer att ha till hands. Denna vaniljfrosting är lätt att röra och gör ett bra jobb med att hålla formen, är lätt att anpassa med olika extrakt (även om jag alltid sträcker mig efter vaniljen) och klarar sig bra under fondant.

Denna vaniljfrosting är också otroligt svår att få fel. Blir den för tunn tillsätter du helt enkelt mer socker, och om den är för styv kommer en extra skvätt vispgrädde eller till och med mjölk att fungera.

Denna vaniljfrosting håller sig god i 2-3 dagar i rumstemperatur (den håller sig längre i kylen, i ca 1-2 veckor).

Kort sagt så tycker jag att denna vaniljfrosting är underbart ljuvlig och helt klart att göra till alla typer av användning inom bakning.

Om du vill ha fler typer av frosting, titta gärna på några av våra andra recept på frosting:

Det här receptet på vaniljfrosting toppar generöst 12 st cupcakes, eller 24 st om man bara toppar lite vaniljfrosting på varje. Receptet kommer också att kunna täcka en 25×25 cm tårta. Behöver du mer eller mindre vaniljfrosting, dubbla eller halvera receptet, exemplevis!

Vaniljfrosting

Receptet – Så gör du:

Vaniljfrosting

4.3/5 baserat på 3 betyg

(Klicka på stjärnorna för att lämna ett betyg)

Detta är ett ljuvligt och enkelt recept på vaniljfrosting, som dessutom bara har 5 lätta ingredienser!
Förberedelser 10 minuter
Tillagning 10 minuter
Totalt 20 minuter
Portioner 1 sats

Ingredienser
 

  • 225 g osaltat smör, rumstempererat
  • ¼ tsk salt
  • 7 dl florsocker (ca 375g)
  • 3 msk vispgrädde
  • 1 tsk vaniljextrakt

Instruktioner

  • Vispa smöret med en elektrisk mixer tills det blir krämigt. Strö saltet över smöret och rör om igen för att kombinera.
  • Tillsätt florsockret gradvis, cirka 1 dl i taget. Vänta med att tillsätta mer tills varje deciliter är helt inblandad innan du tillsätter mer.
  • Med en elvisp på medel-låg hastighet, tillsätt vispgrädden, en matsked i taget. När ingredienserna är väl blandade, öka gradvis hastigheten till hög och vispa i cirka 30 sekunder.
  • Tillsätt nu vaniljextrakt och rör om väl.
  • Sprid eller bred ut din frosting över dina bakverk. Toppa med strössel, om så önskas.
  • Njut av din vaniljfrosting! Denna vaniljfrosting kommer att hålla sig bra i rumstemperatur i 2 dagar, eller kyld i en lufttät behållare i ungefär en vecka.
Måltid Efterrätt
Kök Amerikanskt, Svenskt
Nyckelord Vaniljfrossting

Lämna en kommentar

Valfritt: Lämna ett betyg som del av kommentar (Klicka på stjärnorna)




Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Frida Jakobsson
Frida Jakobsson
Frida är redaktör här på Hemmanytt. En självlärd och nyfiken hem- och matfantast som har som mål att skriva användbara och inspirerande artiklar som gör att man vågar prova något nytt!

Kategorier för vidare läsning:

Dela gärna artikeln om du gillade den!

Relaterade artiklar