I denna artikel ger jag mitt bästa recept på härlig valnötsolja!
Att ingjuta valnötssmaken i olivolja eller rapsolja gör en helt enkelt utsökt, hälsosammare och mycket billigare version av ren valnötsolja. Denna valnötsolja i exempelvis en sallad är himmelskt!
Varför betala ett högt pris för valnötsolja i butiken när man kan göra det superlätt och billigt hemma? Så tänker jag sedan jag lärde mig att uppskatta valnötsolja i matlagning och sedan lärde mig göra min egna hemma på egen hand!
Detta recept är enkelt, och valnötterna doftar underbart medan de rostas. Om du gillar att använda smaksatta oljor, varför inte ge dem i present eller prova dem i recept för att ge dina rätter nya djup? Jag använder denna valnötsolja väldigt mycket. Testa du med!
Smaksatta oljor är otroligt dyra i butiken, men faktum är att de är väldigt enkla att göra hemma. Man behöver bara valnötter och den olja man vill smaksätta.
Jag har testat med olivolja, rapsolja och majsolja, och det har blivit lika bra varje gång. Rapsolja som är en väldigt neutral olja vanligtvis är extra rolig att smaksätta då valnötterna verkligen får komma fram smakmässigt.
Receptet - Så gör du:
Valnötsolja
Pinterest E-post Facebook Skriv ut receptetIngredienser
- 2 dl valnötsbitar (skalade)
- 3 dl vegetabilisk olja (ex: olivolja)
Instruktioner
- Värm ugnen till 180 grader Celsius.
- Släpp valnötsbitarna i kokande vatten i en liten kastrull; koka 3 minuter; dränera.
- Bred ut valnötsbitarna i ett enda lager på ett bakplåtspapper på en bakplåt.
- Grädda 15 – 25 minuter eller tills de är gyllenbruna; rör om en gång.
- Låt kallna till ljummen temperatur.
- Lägg valnötsbitarna i en plastpåse och krossa med exempelvis en kavel.
- I en stor flaska eller burk, kombinera valnötskrossen med olja.
- När du är redo att använda, sila valnötterna från oljan.