I denna artikel ger jag mitt bästa recept på våfflor med vatten!
Detta recept på våfflor med vatten ger ljuvligt frasiga, snabba, och goda våfflor. Servera med dina favoriter, såsom sylt, grädde, med mera!
Från start så tar det bara 15-20 minuter tills att de första våfflorna ligger på tallriken med detta goda recept! Våfflorna är aldrig långt bort med andra ord.
Detta recept är perfekt om man av olika anledningar inte tål mejeriprodukter som man annars hittar i våffelsmet. Det är också bra om man helt enkelt inte har några mejeriprodukter hemma!
Dessa våfflor är perfekta när som helst på året, och inte minst den 25:e mars, som är våfflans dag! Jag gillar att servera med grädde och sylt, där jordgubbssylt eller hallonsylt är mina personliga favoriter.
Det är verkligen enkelt att göra detta recept på våfflor med vatten. Det görs med några enkla basingredienser och jag rekommenderar det verkligen starkt. Våfflorna blev faktiskt riktigt frasiga, krispiga och goda, något man kanske inte skulle kunna tro!
Helt klart värt att göra enligt mig, testa gärna! Med det sagt så kommer receptet här nedanför, jag hoppas ni ska tycka om det!
Receptet – Så gör du:
Våfflor med vatten
Pinterest E-post Facebook Skriv ut receptetIngredienser
- 4 dl vetemjöl
- 2 msk strösocker
- 1 msk bakpulver
- 2 st ägg
- 1 tsk vaniljextrakt
- 3,5 dl vatten
- 6 msk smält och sedan kylt smör (eller rapsolja)
Instruktioner
- Vispa ihop ägg, socker, smör/olja och vaniljextrakt i en skål tills det är slätt.
- Tillsätt vetemjöl och bakpulver.
- Häll i vattnet och rör om tills du har en slät blandning.
- Pensla ditt våffeljärn med matfett och värm järnet.
- Fyll våffeljärnet med smet, stäng våffeljärnet, och tillaga.
- Servera våfflorna varma. Njut av dina våfflor!
Dom blev jättegoda, gjorde 1och halv sats och la dom på smörpapper 50 grader i ugnen innan det var dags att äta.