I denna artikel ger jag mitt favoritrecept på ugnsomelett utan mjöl!
Denna goda ugnsomelett är helt utan mjöl och går snabbt att göra, och kräver bara en handfull enkla ingredienser!
Ugnsomeletter är en härlig klassiker men många recept innehåller vetemjöl. Det tycker jag är lite onödigt och blir inte lika bra, så därför valde jag att dela med mig av detta recept på ugnsomelett utan mjöl idag!
Jag gillar omeletter men hinner inte alltid stå och göra dem vid spisen. Det är därför jag föredrar denna ugnsomelett utan mjöl som jag snabbt kan poppa in i ugnen med ett ögonblicks varsel. Jag gillar att göra denna mjölfria ugnsomelett som söndagsbrunch. Vi äter den med nöje!
Kort sagt älskar jag denna ugnsomelett utan mjöl och tycker den är så himla värd att göra. Riktigt ljuvligt god med fluffiga ägg och riven ost!
Receptet – Så gör du:
Ugnsomelett utan mjöl
Pinterest E-post Facebook Skriv ut receptetIngredienser
- 8 st ägg
- 3 dl mjölk
- 1,25 dl riven ost
- 1 tsk salt
- 1 tsk nymalen svartpeppar
- matfett till ugnsformen
Instruktioner
- Ställ ugnen på 200°C.
- I en skål eller bunke, vispa ägg och mjölk tillsammans med salt och peppar. Tillsätt sedan den rivna osten och rör om.
- Ställ in en ugnssäker form med lite matfett i. Låt matfettet smälta och sprid ut det över ugnsformens botten och sidor.
- Ta ut ugnsformen och tillsätt omelettblandningen.
- Grädda ugnsomeletten i mitten av ugnen i 15-20 min. Under tiden, förbered dina tillbehör, exempelvis en stuvning.
- Ta ut och njut av din mjölfria ugnsomelett med valfria tillbehör! Ska den serveras med stuvning, häll med fördel helt enkelt stuvningen på omeletten.
Det var en underbar omelett,MUMS 5stjärnor