Idag vill jag dela med mig av ett klassiskt recept på ugnsbakad blomkål!
Ugnsbakad blomkål blir ett otroligt gott tillbehör på tallriken och det är så enkelt. Smaken och konsistensen blir perfekt med enkel kryddning!
Ugnsbakad blomkål bakas lätt i ugnen till härligt mjuk perfektion! Det här blomkålsreceptet är så enkelt att göra och använder ingredienser som man med största sannolikhet redan har till hands.
Ugnsbakad blomkål är dessutom ett så himla mångsidigt recept! Gott som tillbehör till fisk, kött, vegetariska biffar eller kyckling, och gärna potatis eller ris.
Ett hett tips är att toppa med 1 dl parmesanost över blomkålen under de sista 5 minuterna av tillagningen för en ljuvligt god ugnsbakad blomkål med parmesanost.
Det är så enkelt att få till mer grönsaker på tallriken, och detta recept är verkligen beviset på detta. Jag älskar denna ugnsbakade blomkål och den levererar alltid! Testa gärna receptet nedan!
Receptet – Så gör du:
Ugnsbakad blomkål
Pinterest E-post Facebook Skriv ut receptetIngredienser
- 1 st blomkålshuvud (ca 900 g), skuret i lagom stora buketter
- ¼ tsk rökt paprikapulver
- 1 tsk salt
- nymalen svartpeppar efter smak
- valfritt: 1 dl riven parmesan
Instruktioner
- Sätt ugnen på 225°C.
- n ugnsplåt med bakplåtspapper. Skär blomkålen i buketter och krydda. Placera ut på plåten.
- Rosta vid 225°C i mitten av ugnen på plåten tills de är lätt gyllene och mjuka, cirka 20 minuter. Valfritt: toppa med 1 dl parmesanost över blomkålen under de sista 5 minuterna av tillagningen för en ljuvligt god ugnsbakad blomkål med parmesanost.
- Färdigt! Njut av din ugnsbakade blomkål!