Ugnsbakad blomkål – Recept

Inga betyg ännu.

Idag vill jag dela med mig av ett klassiskt recept på ugnsbakad blomkål!

Ugnsbakad blomkål blir ett otroligt gott tillbehör på tallriken och det är så enkelt. Smaken och konsistensen blir perfekt med enkel kryddning!

Ugnsbakad blomkål bakas lätt i ugnen till härligt mjuk perfektion! Det här blomkålsreceptet är så enkelt att göra och använder ingredienser som man med största sannolikhet redan har till hands.

Ugnsbakad blomkål är dessutom ett så himla mångsidigt recept! Gott som tillbehör till fisk, kött, vegetariska biffar eller kyckling, och gärna potatis eller ris.

Ett hett tips är att toppa med 1 dl parmesanost över blomkålen under de sista 5 minuterna av tillagningen för en ljuvligt god ugnsbakad blomkål med parmesanost.

Det är så enkelt att få till mer grönsaker på tallriken, och detta recept är verkligen beviset på detta. Jag älskar denna ugnsbakade blomkål och den levererar alltid! Testa gärna receptet nedan!

Ugnsbakad blomkål

Receptet – Så gör du:

Ugnsbakad blomkål

Inga betyg ännu.

(Klicka på stjärnorna för att lämna ett betyg)

Pinterest Facebook Skriv ut receptet
Ugnsbakad blomkål blir ett otroligt gott tillbehör på tallriken och det är så enkelt. Smaken och konsistensen blir perfekt med enkel kryddning!
Förberedelser 5 minuter
Tillagning 20 minuter
Totalt 25 minuter
Portioner 4 personer

Ingredienser
 

  • 1 st blomkålshuvud (ca 900 g), skuret i lagom stora buketter
  • ¼ tsk rökt paprikapulver
  • 1 tsk salt
  • nymalen svartpeppar efter smak
  • valfritt: 1 dl riven parmesan

Instruktioner

  • Sätt ugnen på 225°C.
  • n ugnsplåt med bakplåtspapper. Skär blomkålen i buketter och krydda. Placera ut på plåten.
  • Rosta vid 225°C i mitten av ugnen på plåten tills de är lätt gyllene och mjuka, cirka 20 minuter. Valfritt: toppa med 1 dl parmesanost över blomkålen under de sista 5 minuterna av tillagningen för en ljuvligt god ugnsbakad blomkål med parmesanost.
  • Färdigt! Njut av din ugnsbakade blomkål!
Måltid Huvudrätt
Kök Svenskt
Nyckelord Ugnsbakad blomkål

Lämna en kommentar

Valfritt: Lämna ett betyg som del av kommentar (Klicka på stjärnorna)




Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Frida Jakobsson
Frida Jakobsson
Frida är redaktör här på Hemmanytt. En självlärd och nyfiken hem- och matfantast som har som mål att skriva användbara och inspirerande artiklar som gör att man vågar prova något nytt!

Kategorier för vidare läsning:

Dela gärna artikeln om du gillade den!

Relaterade artiklar