Turkisk pepparshot – Recept

4.8/5 baserat på 4 betyg

I denna artikel ger jag ett klassiskt recept på turkisk pepparshot.

Jag vill börja med att betona vikten av att avnjuta alkoholhaltiga drycker med ansvar och uppmuntrar alla att konsumera dem på ett ansvarsfullt sätt.

Denna unika shot kombinerar vodka och mixade Turkisk Peppar-godisar för en spännande lakritssmak. Läs vidare för att ta reda på mer om denna drink, där smaken av godisarna verkligen tas upp av vodkan.

Turkisk Pepparshot är en kreativ twist på den traditionella shoten. Genom att kombinera vodka och mixade Turkisk Peppar-godisar får du en spännande smakupplevelse som verkligen sticker ut.

Den kryddiga och intensiva smaken av Turkisk Peppar-godisarna ger shoten en unik karaktär. Det är viktigt att komma ihåg att denna shot kan vara stark och kanske inte passar alla smakpreferenser.

Receptet är väldigt enkelt, här kommer det!

Turkisk pepparshot

Receptet – Så gör du:

Turkisk pepparshot

4.8/5 baserat på 4 betyg

(Klicka på stjärnorna för att lämna ett betyg)

Pinterest Facebook Skriv ut receptet
En kryddig och läcker blandning av vodka och mixade Turkisk Peppar-godisar som kommer att ge din drink eller festliga tillställning en extra kick!
Förberedelser 5 minuter
Tillagning 5 minuter
Totalt 10 minuter
Portioner 1 flaska

Ingredienser
 

  • 3 påsar turkisk peppar-godisar (450 g)
  • 700 ml vodka

Instruktioner

  • Turkisk Peppar-godisarna och lägg dem i en plastpåse. Se till att påsen är tålig och inte går sönder. Försegla påsen väl och placera den på en stabil yta.
  • Använd en kavel eller en kökshammare för att krossa Turkisk Peppar-godisarna tills de är sönderdelade i mindre bitar (ett grovt pulver – inte finmalet). Det går också bra att mortla godisarna.
  • Öppna påsen och häll de krossade Turkisk Peppar-godisarna i flaskan med vodka som ska utrymme för godisarna.
  • Sätt tillbaka korken på flaskan och se till att den är ordentligt förseglad.
  • Skaka flaskan väl för att blanda Turkisk Peppar-godisarna med vodkan.
  • Låt flaskan stå och dra i rumstemperatur i minst 24 timmar för att godisarna ska lösa upp sig ordentligt och smaksätta vodkan.
  • Efter att shoten har stått och dragit klart kan den serveras kyld i små shotglas eller användas som en ingrediens i drinkar.
  • Färdigt! Servera i shotglas eller som ingrediens i drinkar. Konsumera alltid alkohol ansvarsfullt.
Måltid Drinkar
Kök Svenskt
Nyckelord Turkisk pepparshot

1 kommentar

Lämna en kommentar

Valfritt: Lämna ett betyg som del av kommentar (Klicka på stjärnorna)




Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Frida Jakobsson
Frida Jakobsson
Frida är redaktör här på Hemmanytt. En självlärd och nyfiken hem- och matfantast som har som mål att skriva användbara och inspirerande artiklar som gör att man vågar prova något nytt!

Kategorier för vidare läsning:

Dela gärna artikeln om du gillade den!

Relaterade artiklar