I denna artikel ger jag mitt favoritrecept på tunna revbensspjäll i ugn!
Dessa tunna revbensspjäll i ugn kryddas och glaseras sedan med en barbequesås, för att sedan ugnsbakas tills de är mjuka och läckra. Receptet fungerar med bokstavligen vilken krydd-rub och barbecuesås som helst.
Detta recept på tunna revbensspjäll i ugn ger möra, saftiga revben som du kommer att vilja göra om och om igen.
Tunna revbensspjäll är smala, mörare och tillagas snabbare. Att göra tunna revbensspjäll i ugn är extremt praktiskt och enkelt.
Servera gärna med en coleslaw, en grönsallad, en mac and cheese, potatismos eller pommes frites, och gärna ett bröd.
Receptet – Så gör du:
Tunna revbensspjäll i ugn
Pinterest E-post Facebook Skriv ut receptetIngredienser
- 1,3 kg tunna revbensspjäll (1 bit eller 2 bitar)
- BBQ-rub (kryddning)
- 2,5 dl valfri barbequesås
Instruktioner
- Sätt ugnen på 120°C.
- Lägg de tunna revbensspjällen med köttsidan nedåt på kraftig aluminiumfolie. Stick flera gånger små öppningar med en kniv på ovansidan.
- Applicera en generös beläggning med torr krydd-rub på alla sidor av de tunna revbensspjällen.
- Med köttet nedåt, klä in i folie för att skapa en tät förslutning. Överför till en plåt.
- Grädda i den förvärmda ugnen i mitten av ugnen på en bakplåt tills de är mjuka och genomstekta, ca 2 timmar. Ta ut och svalna i 15 minuter.
- Öka ugnstemperaturen till 180°C.
- Öppna folien (men släng den inte), låt rinna av och kassera ackumulerad juice och fett. Pensla barbequesås på alla sidor av de tunna revbensspjällen.
- Vänd på de tunna revbensspjällen så att köttet nu är riktat uppåt och ligger i det öppna foliet. Åter in i ugnen, lämna folien öppen och grädda i mitten av ugnen i 10 minuter. Ta ut ur ugnen och pensla ytterligare ett lager barbequesås endast på köttsidan. Upprepa gräddning och pensla med sås 4 gånger till, totalt 50 minuters gräddningstid.
- Skär upp revbensspjället i enskilda bitar och servera med mer barbequesås, samt andra valfria tillbehör! Njut!