Toscasmet – Recept

Inga betyg ännu.

I denna artikel ger jag mitt bästa recept på toscasmet!

Denna delikata topping, med sin knapriga och sötaktiga yta, ger en extra dimension av smak och textur till dina favoritdesserter. Med sitt enkla recept och relativt korta tillagningstid är toscasmet ett måste att ha i din repertoar av bakning. Låt oss ta en närmare titt på detta fantastiska recept.

Toscasmet är en så otroligt god, mångsidig, och ljuvligt karamelliserad mandelsmet. Detta recept har förmågan att förvandla vanliga bakverk till himmelska smakupplevelser.

Du kan använda den som topping på kanelbullar, äppelpajer, kladdkakor eller varför inte på glassen för att ge den extra krispighet. Bred ut toscasmeten jämnt över ditt bakverk eller häll den över din dessert innan du gräddar eller tillagar den enligt receptets anvisningar.

Resultatet blir alltid en underbar karamelliserad yta som förhöjer de flesta desserter. Testa dig gärna fram!

Kort sagt älskar jag denna mångsidiga toscasmet och tycker den är riktigt värd att göra. Hoppas ni ska gilla den lika mycket som jag!

Toscasmet

Receptet – Så gör du:

Toscasmet

Inga betyg ännu.

(Klicka på stjärnorna för att lämna ett betyg)

Pinterest Facebook Skriv ut receptet
En magisk toscasmet som förhöjer vilken dessert eller efterrätt som helst! Du kan använda den som topping på kanelbullar, äppelpajer, kladdkakor eller varför inte på glassen för att ge den extra krispighet.
Förberedelser 10 minuter
Tillagning 10 minuter
Totalt 20 minuter
Portioner 1 lager

Ingredienser
 

  • 100 g smör
  • 1 dl strösocker
  • 2 msk ljus sirap
  • 2 msk vispgrädde
  • 100 g mandelflarn

Instruktioner

  • Smält smöret i en kastrull över medelhög värme. Tillsätt socker, ljus sirap och vispgrädde. Rör om väl tills alla ingredienser har smält och blandats ordentligt.
  • Tillsätt den hackade mandeln i smeten och blanda väl. Fortsätt att koka smeten på medelhög värme under omrörning tills den får en gyllenbrun färg och tjocknar något. Detta tar vanligtvis cirka 10-15 minuter.
  • Ta bort kastrullen från värmen och låt smeten svalna något.
  • Under tiden kan du förbereda det bakverk eller den dessert som du vill ha toscasmeten till.
  • När smeten har svalnat tillräckligt kan du breda ut den jämnt över ditt bakverk eller hälla den över din dessert.
  • Grädda ditt bakverk eller din dessert precis som vanligt enligt receptets anvisningar. Toscasmeten kommer att bli härligt karamelliserad och få en knaprig yta när den gräddas.
Måltid Efterrätt
Kök Svenskt
Nyckelord Toscasmet

Lämna en kommentar

Valfritt: Lämna ett betyg som del av kommentar (Klicka på stjärnorna)




Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Frida Jakobsson
Frida Jakobsson
Frida är redaktör här på Hemmanytt. En självlärd och nyfiken hem- och matfantast som har som mål att skriva användbara och inspirerande artiklar som gör att man vågar prova något nytt!

Kategorier för vidare läsning:

Dela gärna artikeln om du gillade den!

Relaterade artiklar