I denna artikel ger jag mitt bästa recept på torsk sous vide!
Att laga torsk i en stekpanna eller ugn kräver precision och exakthet, men genom att använda tekniken sous vide kan vem som helst göra en perfekt tillagad torsk. Att tillaga fisken genom sous vide hjälper till att fånga in saftigheten inuti torsken och den konstanta, låga temperaturen på vattnet säkerställer att filén tillagas jämnt.
Torsk är en näringsrik och budgetvänlig fisk laddad med magert protein och vitaminer. Den största utmaningen är att torsk lätt faller isär och smakar torrt och segt. Med sous vide försvinner en stor del av dessa risker!
Med sous vide-metoden kan du tillaga fisken till exakt den temperatur du ställt in, vilket minimerar risken för över- eller underkokning. Det garanterar en perfekt mör och smakrik fisk med jämn färdighet. Den bästa biten med sous vide av torsk? Det eliminerar stressen och bekymmer med att fisken skulle vara överlagad!
Jag gillar att använda mig av olivolja och salt till sous vide av torsk. Andra ingredienser kan läggas till påsen med torsken för att ge smak. Jag håller det enkelt, men en koncentrerad fiskfond eller vitvinssås är båda läckra alternativ.
Tillsätt också gärna citronskal och/eller citronsaft till sous vide-påsen, eller det tillsammans med torsken.
Torsk tillagas normalt mellan 40°C och 60°C i sous vide bad, vilket sträcker sig från bara lätt uppvärmd konsistens upp till fast och till och med seg i den övre delen. Fisken behöver bara tillagas tillräckligt länge för att värma den, vanligtvis 25 till 45 minuter beroende på storlek, och om den är färsk eller tinad. Att salta fisken före tillagning hjälper också till att stelna upp konsistensen och smaksätta den.
Torsk är en fisk som lätt flagnar och som tenderar att bli torr mycket lätt. Genom att tillaga den sous-vide går det dock att göra den otroligt saftig och mör.
Faktum är att torsk sous vide är så chockerande enkelt att tillaga hemma det också passar utmärkt att göra den på en vardagskväll.
Receptet – Så gör du:
Torsk sous vide
Pinterest E-post Facebook Skriv ut receptetIngredienser
- 2 st torskfiléer eller torskrygg (färsk eller fryst)
- 1 skvätt skvätt olivolja
- 1 nypa salt
Instruktioner
- Förvärm vattenbadet till 56˚C. Har du en torskrygg, kan du vilja skära upp den i 4 bitar och vakuumförsegla var för sig.
- Lägg varje portion torsk i en vakuumpåse med lite salt och en skvätt olivolja och förslut sedan under tryck.
- Lägg påsen i det förvärmda vattenbadet och sous videa torsken i cirka 15 minuter, beroende på tjockleken på torskryggen eller torskfilén. Låt det istället ta 1 timme för frysta bitar som är 3 cm tjocka.
- För att kontrollera om fisken är tillagad, tryck försiktigt mot torsken och se om köttet lätt flagnar.
- Ta ut torsken ur påsen och låt rinna av på hushållspapper innan servering
- Servera med dina favorittillbehör. Njut av torsk sous vide!