I denna artikel ger jag mitt favoritrecept på torkade hallon i ugn!
Dessa torkade hallon i ugn är perfekta för bakning, granola, havregrynsgröt, egengjord nötmix och flingor. Du kan också mala dem till ett pulver att använda när du vill ha riktig hallonsmak och röd färg i bakning!
Att torka hallon i ugn är enkelt, och i denna receptguidning går jag igenom hur jag gör. Att göra ugnstorkade hallon är lätt nog att göra och ett bra sätt att använda upp alla extra hallon du har till hands.
Att använda färska hallon är säkrast för att få ett bra resultat och riktigt bra torkade hallon. Frysta hallon får inte alls samma konsistens, vilket gör det mycket svårare att torka dem!
Receptet – Så gör du:
Torkade hallon i ugn
Pinterest E-post Facebook Skriv ut receptetIngredienser
- 300 g färska hallon
Instruktioner
- Tvätta och låt hallonens yta torka.
- Sätt ugnen på 65°C.
- Lägg hallonen på en bakplåtspappersklädd plåt i ett enda lager.
- Grädda i mitten av ugnen tills att hallonen nått önskad torrhet. 6 timmar ger att de fortfarande är något mjuka och smidiga. Cirka 8 timmar är för helt torkade hallon. Håll koll på bären mot slutet av gräddningstiden för att testa om de är klara.
- Färdigt! Njut av dina torkade hallon!