Tonfiskbiffar – Recept

5/5 baserat på 1 betyg

I denna artikel ger jag mitt favoritrecept på tonfiskbiffar!

Dessa härligt goda tonfiskbiffar med fetaost går riktigt snabbt att göra, och de blir perfekta till en enkel lunch eller middag tillsammans med en sallad, yoghurtsås, och antingen bulgur eller ris!

Tonfiskbiffar går otroligt snabbt att göra och har en bra mängd protein. Perfekt när man vill ha något lätt och snabbt som ändå mättar och smakar riktigt gott.

Goda bara med en sallad och lite yoghurtsås eller creme fraiche, men bulgur till är också gott för en lite mer mättande måltid.

Jag brukar peppra, men inte salta dem då fetaosten redan är salt i sig. Att göra matlåda av tonfiskbiffarna matlåda är också ett riktigt bra tips!

För en enkel rätt som alltid går snabbt att göra och som alltid uppskattas, testa då gärna dessa goda biffar. Receptet med alla dess anvisningar hittar ni här nedanför! Smaklig måltid!

Tonfiskbiffar

Receptet – Så gör du:

Tonfiskbiffar

5/5 baserat på 1 betyg

(Klicka på stjärnorna för att lämna ett betyg)

I denna artikel ger jag mitt favoritrecept på tonfiskbiffar! Dessa härligt goda tonfiskbiffar med fetaost går riktigt snabbt att göra, och de blir perfekta till en enkel lunch eller middag tillsammans med en sallad, yoghurtsås, och antingen bulgur eller ris!
Förberedelser 5 minuter
Tillagning 15 minuter
Totalt 20 minuter
Portioner 4 personer

Ingredienser
 

  • 2 burkar tonfisk (ca 300 g totalt)
  • 100 g fetaost
  • 2 st ägg
  • 2 msk citronsaft
  • svartpeppar

Instruktioner

  • I en skål, blanda den avrunna tonfisken tillsammans med smulad fetaost, ägg och citronsaft samt peppar. Rör om.
  • Värm rapsolja i en stekpanna. Forma till biffar i önskad storlek och tryck till i pannan.
  • Stek tonfiskbiffarna i pannan tills de håller ihop. Vänd först efter några minuter.
  • Flytta över färdiga biffar till ett fat. Färdigt! Njut av dina tonfiskbiffar, exempelvis med en kålsallad och keso för en enkel lunch, eller middag!
Måltid Huvudrätt
Kök Svenskt
Nyckelord Tonfiskbiffar

Lämna en kommentar

Valfritt: Lämna ett betyg som del av kommentar (Klicka på stjärnorna)




Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Frida Jakobsson
Frida Jakobsson
Frida är redaktör här på Hemmanytt. En självlärd och nyfiken hem- och matfantast som har som mål att skriva användbara och inspirerande artiklar som gör att man vågar prova något nytt!

Kategorier för vidare läsning:

Dela gärna artikeln om du gillade den!

Relaterade artiklar